Degringolada PNL din CJ Argeș. Liberalii luați peste picior de Mînzînă și Manu

DISTRIBUIȚI
CONDUCERE CJ

Scandalurile interne din PNL Argeș ies la suprafață cu orice ocazie. Fie ca e o simplă conferință de presă, fie că e o ședință, liberalii arată lipsa de comunicare și orgoliile din cadrul organizației. Conflictul dintre membrii PNL Argeș pare să atingă cote istorice după plecarea lui Dănuț Bica în Parlament și demisia lui Iani Popa din fruntea PNL Argeș, aceștia încercând să pună mâna pe orice funcție de conducere, oricât de mică ar fi ea. Astfel, poate cel mai elocvent exemplu îl reprezintă disputa pentru postul de lider de grup din cadrul Consiliului Județean, unde peneliștii nu reușit să ajungă la un numitor comun și au nominalizat pe Adrian Miuțescu, iar ulterior s-au declarat indeciși. Tot momentul a dus la replici savuroase din partea social democraților, care s-au oferit să preia și conducerea partidului, dacă, liberalii sunt atât de indiciși.

Mînzînă dispus să preia conducerea PNL

Liberalii argeșeni au intrat într-un „război civil” de la plecarea lui Iani Popa de la conducerea filialei și a lui Dănuț Bica în Parlament. Imediat după alegeri, peneliștii încearcă să readucă la viață organizația preluată în moarte clinică, dar, s-ar putea să o ducă direct în cimitir politic din cauza conflictelor constante din interior. În Consiliul Județean, opt aleși nu au putut fi de acord săptămâna trecută la ședință pentru a numi un lider de grup. Inițial, liberalii l-au desemnat pe Adrian Miuțescu ca lider de grup, dar, neînțelegerile evidente au dus la o amânare a numirii unui liberal în fruntea grupului. În urma momentului hilar, vicepreședintele Ion Mînzînă s-a oferit să preia funcţia din PNL Argeş. La fel de penibili au fost consilierii PNL şi când au fost întrebaţi dacă au nominalizat pe cineva pentru funcţia de preşedinte al ATOP, post rămas liber după ce consilierul judeţean Nicolae Velcea a ajuns deputat. Nici în acest caz consilierii judeţeni ai PNL nu au putut da un nume, fapt ce a stârnit hohote de râs din partea celorlalţi consilieri judeţeni dar şi din partea celor prezenţi în sală.

Manu: „Dumnezeu să vă lumineze gândul”

Președintele CJ Argeș nu a ratat momentul pentru a face glume pe seama liberalilor argeșeni. Deși nu este o noutate faptul că Dan Manu este aproape indeferent de părerile opoziției, dar, cu această ocazie le-a dat o replică ce va intra probabil în istoria ședințelor CJ Argeș. „Dumnezeu să vă lumineze calea, să vă dea gândul cel bun, să luaţi deciziile cele mai înţelepte. Nu ne grăbim și vă așteptăm până săptămâna viitoare pentru a lua o decizie” le-a replicat Manu. Din păcate, liberalii argeșeni nu reușesc să ajungă mai niciodată la un consens și nu reușesc mai niciodată să facă o opoziție dură majorității PSD din CJ Argeș și aproape după fiecare ședință rămân cu buza umflată.

Alex Vlad