Delegație militară mixtă româno-americană în județul Argeș

17

În data de 17.07.2017, la sediul Instituției Prefectului – Județul Argeș, a fost primită o delegație militară mixtă româno – americană, formată din specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Activitatea a fost prevăzută a se desfășura în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17).
Delegația româno – americană a fost formata din: captain Jen Pitassi, seargent first class Wessley John, staff seargent Kleeb Arthur, staff seargent Alicia Rosa și o echipa de doi militari români din cadrul Batalionului 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Vizita delegației a avut caracter de informare – documentare și a avut ca scop promovarea Parteneriatului strategic româno – american.
La întâlnire au participat domnul Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, domnul Constantin Dan Manu, presedintele Consiliului Judetean Arges, domnul  Gabriel Stoian, subprefectul județului Argeș, domnul Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești și colonel Marian Bae, comandantul Garnizoanei Pitești.
A fost facuta o scurta prezentare generala a județului Argeș, cu accent pe situația socio – economica si o prezentare a rolului și atribuțiilor instituției prefectului.  In cadrul întâlnirii a fost subliniat, de catre toți participanții, rolul și importanța Parteneriatului strategic româno – American, cu accent pe stabilitate, securitate si prosperitate.
Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR). Exercițiul se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie, fiind organizat anual începând din 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.