Demisie la ABAAV de frica puşcăriei! Culisele plecării lui Miloiu la două săptămâni de la numire

DISTRIBUIȚI
MIHAI MILOIU, ABAAV. demisie

Cu viteza şi secretomania cu care a fost numit, a şi plecat Mihai Miloiu din fruntea uneia dintre cele mai importante direcţii regionale şi anume Direcţia Apelor Argeş Vedea. A fost numit director în data de 2 martie dar, la nici două săptămâni încheiate şi-a dat demisia din funcţie. Motivul principal invocat este starea precară de sănătate, stare care, cu siguranţă nu s-a agravat în ultimele două săptămâni.

A fost luat sâmbătă de Salvare

Miloiu şi-a dat demisia încă de luni, 14 martie după ce sâmbătă ar fi fost luat de acasă cu salvarea din cauza unor afecţiuni cardiace. Ce-i drept, omul este pensionat pe caz de boală, acesta fiind statutul său când pe 1 martie anul curent s-a angajat inginer la DAAV, drept şef al unuia dintre cele mai importante servicii, Serviciul de Urmărire şi Control în Siguranţa Construcţiilor Hidrotehnice,urmând să fie uns director a doua zi. Cine, cum şi de ce l-a numit şi, mai ales de ce şi-a dat atât de repede demisia putem doar specula. Sunt surse care spun că numirea lui Miloiu era oricum provizorie, urmând să fie schimbat după trei luni. Cu toate acestea, cei care au făcut propunerea, numirea, dar şi directorul care a aceptat să conducă o instituţie care se întinde pe şapte judeţe, se pare că au luat o decizie pripită şi în necunoştinţă de cauză. Sau nu. Primul punct nerespectat în această poveste este angajarea lui Miloiu fără concurs, încălcând prevederile legale în vigoare. De aici, reacţiile n-au întârziat să apară. Angajaţi ai sistemului au protestat cum le-a fost mai la îndemână. 

Sindicatul a ameninţat cu procese. Angajaţii au  protestat  pe internet.

 O parte din ei au postat comentarii pe grupul de pe facebook al angajaţilor ANAR, făcând afirmaţii virulente chiar la şeful pe ţară al acestei instituţii. În acelaşi timp, Federaţia Sindicatelor Democratice Aquarom a formulat un protest virulent, luând ca ţintă, în principal, angajarea ilegală a lui Mihai Miloiu. „ Ne exprimăm profunda îngrijorare faţă de încălcarea cu bună ştiinţă a legislaţiei privind angajările în instituţiile publice reglementate prin Hotărârea de Guvern nr. 268/2011, precum şi a Contractului Colectiv de Muncă. Angajarea fără examen sau concurs pe baza unei solicitări scrise şi în baza unui CV pentru ca apoi, în aceeaşi zi, să li se atribuie sarcini şi responsabilităţi corespunzătoare funcţiei de director, reprezintă un abuz de serviciu şi îl vom trata ca atare, inclusiv prin acţionarea în instanţă a instituţiei şi persoanelor responsabile pentru încălcarea prevederilor legale.” Ilegalitatea făcută la Argeş nu s-ar fi putut produce fără ştiinţa şefului ANAR. Se pare că acesta ar fi cerut să se găsească o cale pentru angajarea lui Miloiu în sistem pentru ca numirea sa ulterioară ca director să fie mult mai simplă. Cu alte cuvinte, la orice oră ANAR-ul se putea spăla pe mâini în cazul vreunui control, pe ideea că a numit ca director un om din sistem. Răzmeriţa angajaţilor şi a sindicatului i-a speriat pe toţi astfel încât, la nici două săptămâni, cei care au făcut posibilă numirea lui Miloiu, să-i ceară şi să plece. Astfel dispare obiectul oricărui proces, oricărei acuze din partea DNA sau a altor organe de verificare şi control. Că toată povestea este cusută cu aţă albă este dovedită şi de faptul că, Tatiana Diaconu şi-a reluat imediat vechile atribuţii, primind delegare de conducere din partea ANAR.