Deputatul Dănuț Bica: „Țara se îndreaptă cu viteză maximă către un dezastru economic”

Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica consideră că moţiunea de cenzură iniţiată de către deputaţii şi senatorii PNL şi susţinută de toată opoziţia parlamentară este rezultatul voinţei populare exprimate prin vot în data de 26 mai:

„În data de 26 mai românii au sancţionat printr-un vot categoric politica anti-europeană promovată de PSD şi ALDE, solicitând să se pună capăt atacului concertat pe care aceştia l-au condus, timp de peste doi ani şi jumătate, asupra instituţiilor statului şi, în mod special, împotriva justiţiei. Românii au demonstrat că nu mai acceptă să se acorde clemenţă pentru corupţi şi că nu mai vor o ţară condusă prin ordonanţe de urgenţă, adoptate în miez de noapte, fără dezbateri şi fără consultări cu părţile implicate. Românii au arătat clar că s-au săturat de PSD şi ALDE, că nu mai suportă să fie minţiţi, considerând că ţara se îndreaptă cu viteză maximă către un dezastru economic, din cauza incompetenţei guvernelor promovate succesiv de aceste partide. Românii nu mai vor ca soarta lor să stea în mâinile unor persoane care au terminat cu mare dificultate şcoala, care nu se pot exprima corect în public şi care zilnic ne fac de ruşine prin nepriceperea de care dau dovadă. Românii vor ca cei care i-au împiedicat pe fraţii noştri plecaţi la muncă în străinătate să voteze să dea imediat socoteală, atât politic, prin demitere, cât şi în faţa legii” a spus Bica.
Deputatul PNL Dănuţ Bica afirmă că Partidul Naţional Liberal este pregătit să-şi asume imediat guvernarea, deoarece este partidul în care cetăţenii au avut cea mai mare încredere în data de 26 mai, şi le solicită tuturor parlamentarilor ca, prin votarea moţiunii de cenzură iniţiate de opoziţie, să scape România de guvernarea toxică PSD-ALDE:
„Noi, liberalii, am câştigat alegerile din 26 mai şi suntem obligaţi de încrederea uriaşă pe care ne-au acordat-o alegătorii să dăm ţării un guvern condus de profesionişti, care să se ocupe de adevăratele probleme ale României. Responsabilitatea înseamnă să-ţi asumi conducerea ţării atunci când aceasta trece prin momente dificile şi PNL este dispus să preia această grea sarcină. Chiar dacă riscăm să pierdem din punct de vedere electoral, nu avem voie să stăm pe margine şi să asistăm pasivi la distrugerea economică a României care se realizează prin promovarea politicilor falimentare implementate de PSD şi ALDE.
Distribuie prietenilor
România are nevoie urgentă de un guvern responsabil, eficient şi competent, care să demareze imediat realizarea investiţiilor publice prioritare, să acceseze în totalitate fondurile europene nerambursabile care revin ţării noastre şi să susţină cu toată forţa întreprinderile româneşti şi fermierii autohtoni.
România are nevoie de un guvern credibil, care să repare tot ce a stricat PSD şi ALDE în relaţiile cu partenerii noştri externi. România are nevoie de un guvern care, contrar celor întâmplate în ultimii ani, să pună interesele ţării mai presus de interesele particulare ale unor grupuri. În acest context, doresc să le reamintesc tuturor colegilor parlamentari că în momentul în care au fost validaţi au jurat cu mâna pe Constituţia României, în care se prevede foarte clară că, în exercitarea mandatului lor, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului, nu al altcuiva.
Nu au voie să nu uite acest lucru! Prin adoptarea moţiunii de cenzură iniţiate de noi, România poate intra pe calea normalităţii, a dezvoltării şi a prosperităţii reale. Din aceste motive am făcut şi facem un nou apel către toţi parlamentarii, de la toate partidele politice, solicitându-le să voteze moţiunea de cenzură şi să o elibereze pe doamna Dăncilă din funcţia de Prim-Ministru, pentru care a dovedit din plin că este total nepotrivită” a mai spus deputatul argeșean.