Deputatul PSD ‘Mitralieră’ șochează cu ultima propunere: Cătălin Rădulescu are soluția pentru rezolvarea crizei din închisori

3

Conform deputatului PSD Cătălin Rădulescu, din luna februarie, când se va termina cu transpunerea în legislație a Directivei europene privind prezumția de nevinovăție, social-democrații vor să înceapă discuțiile pe Codul penal și Codul de procedură penală, unde există aproape 60 de amendamente făcute de judecători și în consultare cu profesori de drept. Cătălin Rădulescu propune ca toți cei condamnați la închisoare până în 3 ani, pentru alte fapte decât cele cu violență, cei care au boli incurabile și cei peste 60 de ani să facă închisoare la domiciliu.
Cătălin Rădulescu precizează că acest lucru poate fi o soluție pentru pușcăriile pline din țara noastră. Deputatul PSD a arătat că la Comisia Europeană, pe justiție, ”unde comisarul european este o doamnă din Polonia, o persoană care a fost anchetată, judecată și apoi achitată”, se lucrează la un proiect de Directivă cu acest subiect, care va deveni obligatoriu pentru toate statele membre UE.