Destin tragic al unui argeșean: copil omorât la naștere, soția decedată în accident

20
barbatul care s a legat cu lanturi de gardul clinicii dr luca anunta un nou protest

În urmă cu câteva zile o familie din județul Argeș a fost lovită a doua oară de tragedie. După ce în anul 2011, Florin Constantin Oprea și-a pierdut bebelușul de doar zece zile, pe 14 decembrie, tânărul și-a pierdut și soția în vârstă de 23 de ani într-un accident oribil petrecut în Morsia, Anglia. Acesta se afla la într-un BMW împreună cu soția sa, fratele său și alți doi români, iar la un moment dat a fost lovit violent de un Hyundai. În urma impactului, unul dintre românia a murit pe loc, iar la o zi după, Ancuța Oprea s-a stins din viață la un spital din Oxford.

Moarte violentă pentru bebelușul familiei Oprea

În anul 2011, familia Oprea a aducea pe lume primul copil. Chiar dacă sarcina a fost una normală, toate problemele au început în noaptea nașterii. După ce a stat ore bune la Spitalul Județean Argeș pentru ca un doctor să vină, a ajuns în sala de nașteri unde medicii s-au lovit de complicații. Medicul ginecolog a luat decizia să facă o cezariană, dar a fost prea târziu. Nou născutul a fost ținut în viață de aparate timp de zece zile, după care a murit. În urma decesului, s-a constatat conform raportului de constatare medico-legală (autopsie), făcut de medicul legist de la SML Argeș, că „moartea nou-născutului Oprea Florin Andrei a fost violentă”. S-au constatat leziuni traumatice care se puteau produce prin: „mecanism de lovire cu sau de corp dur sau compresiune între planuri dure. Între aceste leziuni traumatice și deces există legătură directă de cauzalitate. Supraviețuirea nou-născutului s-a datorat tratamentului aplicat și ventilației mecanice asistate”. Mai mult, acuzațiile de malpraxis au luat amploare în momentul în care s-a ajuns la concluzia că din momentul internării la Spitalul Județean, până la nașterea bebelușului, tânăra mămică nu a fost consultată corespunzător. „Pe parcursul internării, pacientei i s-a făcut doar examenul clinic general și examenul genital propriu-zis. Există un interval mare, de circa 7 ore, în care nu apar examinări ale gravidei. Pacientei nu i s-a efectuat examen ecografic, nu s-au măsurat diametrele bazinului, deși se impunea, nu a fost completată partograma în timpul desfășurării travaliului. În consecință, s-au constatat greșeli de conduită medicală ce au condus la un traumatism obstetrical intranatal, urmată de moartea ulterioară a nou-născutului. Între aceste greșeli și moartea copilului există legătură de cauzalitate. În cazul unei conduite medicale corect aplicate, nou-născutul ar fi avut șanse de supraviețuire”.

Protest în lanțuri, niciun rezultat

După moartea bebelușului, oamenii legii au deschis un dosar penal care nu a fost rezolvat nici în ziua de astăzi. După un an și jumătate de la tragicul eveniment, Florin Oprea a decis să protesteze legat în lanțuri în fața clinicii private unde a fost consultată pe timpul sarcinii soția sa. “Este un caz de un an şi jumătate şi nu mai ştiu nimic de el, de rezultatele lui. Bebeluşul a avut o moarte violentă, cauzată de un traumatism cranio-cerebral, avea creierul distrus. Au împins bebeluşul înapoi în pântece, l-au lovit cu forcepsul şi apoi au operat-o pe soţie. Am făcut plângere împotriva medicilor care au asistat-o la naştere pe soţie.  Nu vrem daune, nu vrem bani, vrem ca acestui medic să îi fie retras dreptul de a profesa. Ancheta deschisă în acest caz trenează şi se încearcă muşamalizarea cazului, vreau ca dosarul să ajungă la instanţă şi doctorul vinovat să plătească, să nu mai fie lăsat să profeseze în continuare. Vreau să nu mai practice ginecologia, să nu mai fie medic pentru ca altcineva să nu mai patească ce am păţit ei şi soţia mea”, a declara la acea vreme, Florin Oprea.

Șoția, înmormântată lângă bebeluș

În cazul în care rudele vor putea strânge suma necesară repatrierii trupului neînsuflețit al Ancuței Oprea, rudele o vor înmormânta lângă bebelușul care a murit în urmă cu cinci ani. Mai mult decât atât, rudele tinerei moarte în accidentul din Anglia riscă să îi piardă și pe cei doi frați din cauză că starea lor este, în continuare, foarte gravă.