Deținutul care a evadat dintr-un spital din Pitești, trimis în judecată

30

Deținutul care a evadat, pe 6 noiembrie, în timp ce se afla la un spital din Pitești, pentru investigații medicale, a fost trimis în judecată.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au finalizat cercetările, iar dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.

Deținutul, în vârstă de 24 de ani, din comuna Miroși, urmează a fi judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de evadare și distrugere.

Reamintim că, înainte de evadare, tânărul era încarcerat de o zi la Penitenciarul Mioveni, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani şi o lună pentru loviri şi alte violenţe. Acesta a fost condus la Centrul de Diagnostic şi Tratament Piteşti pentru analize. Profitând de un moment de neatenție al reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor, în custodia cărora se afla, acesta reușit să evadeze pe geamul unității medicale, în timp ce se afla într-un cabinet de radiologie.

Evadatul a fost capturat după o noapte de căutări, în localitatea Albota. Pentru prinderea acestuia, polițiștii au fost efectuat uz de armă.