Dezvăluiri despre Patriarhul Daniel. Un preot rupe tăcerea

955
patriarhul_daniel, colectiv, incendiu, tragedie

Preotul Matei Vulcănescu a povestit că a încercat să comunice cu Patriarhul Daniel, dar nu a avut sorți de izbândă. “Eu nu am nimic personal cu Preafericitul Daniel, din contră, am încercat să comunic cu el prin scrisori, dar se pare că Preafericitul nu m-a înţeles! Şi a hotărât că sunt “defăimătorul BOR”. Şi prin defăimare înţelegea critică la adresa ecumenismului şi a unor ieşiri în decor ecumenist a unor ierarhi din BOR şi a unor hotărâri Sinodale neortodoxe. Dacă refuzi comunicarea cu celălat şi rămâi în cercul autist nu poţi să vezi corect realitatea. De aceea mă bucur că Preafericitul a început să vadă bine! Sper să fie începutul pentru a ieşi din porcăria numită ecumenism!”, a fost mesajul lui Matei Vulcănescu.

“Nu confundaţi patriarhul cu Biserica! Cred că Patriarhul trebuie să-şi schimbe atitudinea, să devină mai omenos, mai apropiat de oameni, cu dragoste, nu cu “nu ne învăţaţi noi pe voi” etc, că nu mai trăim în dictatură. Ştiu că mulţi preoţi se pretează pentru slujbuliţă să tacă şi să execute şi să strângă bani pentru catedrala şi trustul Trinitas. Biserica nu e dictatură şi nici armata! Preoţii nu sunt soldaţi, ci păstori duhovniceşti!

Nu poţi teroriza cu dictatura fricii preoţii… Asta e total greşit şi de aceea se ajunge să fie cel mai nepopular patriarh din câți a avut România… cu mutări şi caterisiri pentru preoţi şi excomunicări pentru credincioşi nu se poate merge departe. Nu confundaţi Patriarhul cu Biserica. Oamenii trebuie catehizaţi”, a mai transmis preotul Matei Vulcănescu.