Din ciclul „ce a fumat Manu pentru că vrem și noi!”

75

Umbra lui Caragiale s-a coborât peste Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, care l-a întrecut în exprimările alambicate pe însuși Nae Cațavencu, celebrul personaj din opera „O scrisoare pierdută”.

Manu a făcut referire la cazul asistentei care și-a bătut joc de o bătrână la Spitalul Județean, spunând că nu prea îl interesează dacă se ia o măsură împotriva acestia, dar îl deranjează comportamentul cadrului medical. Cum vine asta? Probabil în opinia sa de medic legist și obișnuința de a „opera” pe persoane care nu mai pot scoate cuvinte și de a reacționa, atunci medicii pot avea un coportament josnic față de pacienți fără a fi sancționați ulterior.

Astfel, de ce nu declarăm Spitalul Județean Argeș unul special pentru medicină legală și argeșenii să îi treacă pragul doar cu picioarele înainte? Sau dacă îl trec încă în viață să se pregătească că vor ieși între patru scânduri? Alooo, domnule Manu este normal ca în 2017 asistentele să lase pacienții să moară pe holurile spitalului și să fie consultate la Urgență doar când își pierd cunoștința?