Direcția Națională Anticorupție învinsă de Avocatul „Diavolului”!

Avocatul Radu Nistor a fost achitat de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. După mai bine de cinci ani de procese, din care aproape jumătate a avut interdicție să profeseze, astfel încât nu și=a putut câștiga existența, cinci ani de emoții, de stess și de sute de ore petrecute în „boxa acuzațiilor”, avocatul „Diavolului”, cum este supranumit, a reușit să demonteze acuzațiile procurorilor DNA Pitești.

După atâta timp, el avocatul, le mulțumește colegilor de breaslă care i-au fost alături și l-au reprezentat la zecile de termene. Este vorba de Florin Surghie, care l-a reprezentat la ICCJ și avocații Dircea Bogdan și Grugoroiu Ion.

Zeci de termene, o condamnare desființată

Distribuie prietenilor

Trimis în judecată în decembrie 2013 de procurorii DNA, avocatul Radu Nistor a stat o vreme în arest preventiv, iar după eliberare, împotriva lui a fost luată măsura controlului judiciar. Potrivit deciziei instanţei, avocatul nu avea voie să părăsească România, trebuia să se prezinte periodic la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată, să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa, să nu se apropie de martorii din dossar şi să nu mai profeseze. Pentru Radu Nistor, cel mai greu era că nu putea să lucreze pentru a-şi câştiga existenţa, în meseria pentru care s-a pregătit.

Pe 12 aprilie 2016, Radu Nistor a făcut o nouă cerere de ridicare a măsurii, iar magistraţii au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar, pe care l-au menţinut. Avocatul a contestat decizia la ÎCCJ, iar magistraţii i-au dat câştig de cauză. Din acel moment, Radu Nistor a putut să se întoarcă în sala de judecată și, automat, să își câștige existența. De atunci, a trecut aproape un an și jumătate de procese și emoții. Astăzi, Moș Crăciun a venit mai devreme pentru avocatul piteștean, judecătorii decizxând achitarea sa în dosarul în care a fost trimis de procurorii DNA Pitești pentru trafic de influență și divulgarea informațiilor.

Radu Nistor sau „avocatul diavolului”

Radu Nistor a reușit în perioada în care profesa să își câștige renumele de „avocatul diavolului” pentru faptul că, prin dibăcia sa, a reușit să convingă numeroase instanțe să dea soluții la care, de cele mai multe ori, nu se aștepta nimeni.