După decizia luată aseară de Curtea de Apel București prin care lui Tudor Pendiuc, Gheorghe Văsâi, Constantin Scarlat și Valentin Vișoiu le-a fost instituită măsura de arest la domiciliu, reprezentanții CNCD au organizat, astăzi, o conferință de presă prin care au dorit să explice faptul că asocierea dintre CNCD și Girexim a nu se face vinovată de acuzațiile făcute în dosar. Reprezentanta societății CNCD, respectiv directorul executiv Simona Răducu, a subliniat încă de la bun început faptul că cele 80 de autobuze la care se face referire în dosarul întocmit de procurorii DNA, nu au fost plătite din subvenția alocată de Primăria Pitești, așa după cum se susține. „CNCD și Girexim mai au și alte activități. S-a spus, la un moment dat, că dorim să înstrăinăm autobuzele ceea ce nu este adevărat pentru că acestea sunt girate la Banca Transilvania. Eu am impresia că domnul viceprimar Ionică se află într-o eroare maximă. Tot vorbește de subvenții cu care noi nu avem nicio legătură. Subvenția trebuie să ajungă la Publitrans, nu la noi!” a declarat Simona Răducu.
Publitrans nu trebuie să mai fie custodele autobuzelor sechetrate
În ceea ce privește sechestrul pus pe cele 40 de autobuze care aparțin asocierii CNCD-Girexim, dar care au fost date atât în custodia cât și în folosiința societății Publitrans, directorul executiv Simona Răducu a precizat că asocierea pe care o reprezintă va face tot posibilul ca să ridice dreptul de custodie al societății care este subordonată, direct, administrației locale: „Noi nu dorim să retragem autobuzele de pe traseu, însă o să mergem pe cale legală pentru ca Publitrans să nu mai fie custodele celor 40 de autobuze. Nu ni se pare normal ca respectiva custodie să fie atribuită unei societăți unde executivul este cercetat penal, pentru abuz în serviciu, în același dosar! Este foarte clar că ei nu pot garanta custodia bunurilor. Noi am făcut deja o contestație la DNA pentru ridicarea sechestrului și numirea altui custode, contestație care se va judeca pe data de 26 noiembrie. În acest timp, avocații noștri lucrează la plângerea penală pe care vrem să o înaintăm împotriva societății Publitrans pentru că folosește cele 40 de autobuze în interes propriu” a mai declarat Simona Răducu.
CNCD se retrage din contract în luna mai 2015
Aceasta a mai precizat că respectivul contract încheiat între Publitrans și CNCD-Girexim a funcționat cât se poate de legal și că nu își dă seama de unde anume a apărut prejudiciul invocat de procurorii DNA: „CNCD a cumpărat un caiet de sarcini. Același caiet a fost cumpărat și de Girexim. Separat, niciuna din firme nu avea puterea financiară necesară, așa căs-au asociat. Din puntul nostru de vedere, totul a fost legal. Că cineva a modificat ceva în caiet după încheierea contractului, eu nu am de unde să știu. Cert este că CNCD a trimis deja o adresă către Publitrans conform căreia vrea să se retragă de la 1 mai 2015”. Totodată, Simona Răducu a mai declarat că în contextul în care se discută despre un prejudiciu de 5 milioane de euro, profitul obținut pe urma contractului de fiecare din cele două firme asociate, s-a ridicat la numai 11.000 lei. „Eu nu știu ce calcule au făcut cei de la DNA de au ajuns la suma de 5 milioane de euro. În acest dosar sunt supoziții care trebuie să fie demonstrate” a concis directorul executiv al CNCD Pitești.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp