DN 73, “punctul negru” al Argeşului!

4

DN 73 a ajuns cea mai riscantă zonă, dacă stăm să analizăm din punct de vedere al accidentelor rutiere. Pe acest drum naţional şi-au pierdut viaţa zeci de oameni, pe marginea drumului existând cruci în acest sens. Unele au mai dispărut o dată cu reabilitarea drumului, iar alte noi le-au înlocuit.

Aşadar DN 73 este o zonă a României, vestită pentru numărul mare de morţi şi răniţi în urma ciocnirilor dintre autovehicule. Poliţia Rutieră numeşte aceste zone “puncte negre”.

Un sector de drum devine “punct negru” atunci când, într-un interval continuu de 5 ani, pe o distanţă de maximum un kilometru, s-au produs peste 10 accidente rutiere grave, în urma cărora au murit sau au fost rănite peste 10 persoane.

De exemplu, pe raza localităţii Mihăeşti au avut loc trei accidente rutiere în doar două zile, cele de weekend. Trei persoane au ajuns în spital cu traumatisme cranio-cerebrale, iar maşinile au fost destul de avariate. La toate aceste incidente rutiere a fost nevoie de intervenţia pompierilor ce au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.