DNA ia la puricat achizițiile din spitale!

DISTRIBUIȚI

O nouă anchetă DNA în sistemul sanitar. De data aceasta, mai mulţi directori de spitale, dar şi oameni de afaceri sunt cercetaţi în legătură cu o serie de achiziţii realizate de-a lungul mai multor ani, informează Realitatea TV.

Potrivit Realitatea TV, acest nou dosar a disjuns din cel care îi viza pe Dan Straja, managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, şi pe Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, care au recunoscut faptul că au luat mită de la oameni de afaceri.

De data aceasta, procurorii DNA au deschis o investigaţie privind achiziţiile supraevaluate făcute în ultimii ani de mai multe spitale din Bucureşti. Printre denunţători sunt şi foşti parteneri de afaceri ai milionarului Dorin Cocoş, unul dintre principalii beneficiari ai contractelor cu unităţile medicale.

Denunţătorii au declarat că au cunoştinţă de infracţiuni de abuz în serviciu, în legătură cu achiziţiile efectuate la mai multe spitale din Bucureşti, printre care Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” şi Institutul de Geriatrie „Ana Aslan”.