prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

DNA – lovitură cruntă pentru contabila Primăriei Corbi! Ce decizie a fost luată?

Cum să furi o primărie? Aceasta este povestea uimitoare descoperită de procurorii DNA la Corbi, unde, se pare că, Elena Groșanu, contabila instituției, transfera banii cetățenilor în conturile unei firme deținute de propria sa fiică. Și nu doar atât, ci plătea ratele de la CAR tot din banii primăriei, atât ei cât și rudelor. Potrivit rechizitorului întocmit de judiciariștii anticorupție, Groșanu ar fi depus peste 100 de ordine de plată la Trezoreria Curtea de Argeș în urma unui contract fictiv încheiat cu firma fiicei sale, iar alte peste 700 pentru a achita datoriile sale și ale rudelor la instituțiile nebancare.

Aceasta a fost reținutăla sfârșitul lunii noiembrie de către judiciariștii anticorupție pentru comiterea unui șir de peste 1000 de infracțiuni, în mod repetat și formă continuată. Abuz în serviciu, obținerea de foloase necuvenite atât pentru ea, fals intelectual, uz de fals. Ulterior, Elena Groșanu a fost prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au decis să o trimită după gratii pentru următoarele 30 zile. De asemenea, la aproximativ o lună de la acel moment, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe fosta contabilă a comunei Corbi.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1002/VIII/3 din 23 noiembrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei GROȘANU ELENA, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, județul Argeș, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale),

– fals intelectual (106 acte materiale),

– uz de fals (106 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 20 ianuarie 2017 – 12 aprilie 2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:

– 1.515.683lei către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.

– 386.102 lei către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.786 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatei Groșanu Elena.

Primăria comunei Corbi, județul Argeș a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 1.901.786 lei, precum și cu eventuale sume accesorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză” transmite DNA – ST Pitești.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.