Doi câmpulungeni arestați de polițiștii din Belgia!

21

Doi câmpulungeni arestați de polițiștii din Belgia! Polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș și cei ai Poliţiei Municipiului Câmpulung au pus în aplicare două mandate europene de arestare, privind pe C. COSTINELA ANCA de 23 ani şi M.I IONUŢ ALEXANDRU de 28 ani, ambii din Câmpulung, urmăriți la nivel internațional de autorităţile judiciare din Belgia.

În ceea ce-l priveşte pe M. Ionuţ Alexandru, soluţia instaţei este:  Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti şi în baza art. 101 alin. 5 lit. a din Legea nr. 302/2004, modificată şi completată, combinat cu art. 223 alin. 2 rap. la art. 202 alin. 4 lit. e Cod procedură penală, dispune arestarea provizorie în vederea predării a persoanei solicitate M. IONUŢ ALEXANDRU, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe o perioadă de 15 de zile, respectiv de la data de 05 februarie 2019 până la data de 19 februarie 2019, inclusiv. Amână judecarea cauzei şi fixează termen la data de 19 februarie 2019, ora 10:00, pentru prezentarea, de către procuror, a mandatului european de arestare în original, însoţit de traducerea în limba română.

În ceea ce priveşte pe C. Costinela Anca soluţia instanţei este: Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, de luare a măsurii arestării provizorii în vederea predării persoanei solicitate C.  Costinela-Anca, ca urmare a primirii semnalării internaţionale emise de autorităţile judiciare din Belgia.

Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de persoana solicitată C. Costinela-Anca în prezent aflată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe o perioadă de 15 de zile, respectiv de la data de 05 februarie 2019 până la data de 19 februarie 2019, inclusiv.

Impune persoanei solicitate, pe durata controlului judiciar, obligaţiile prevăzute de Codul de procedură penală.

Persoana solicitată nu va depăşi limita teritorială a judeţului Argeş, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei, respectiv Curtea de Apel Piteşti.

Cei în cauză au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești și reținuți pentru 24 de ore.