Doi peremiști se bat pentru șefia PSD Argeș

188

În urmă cu circa patru ani, când Șerban Valeca era declarat câștigător al funcției de președinte al PSD Argeș, contracandidatului său, Ion Mînzînă, i se reproșa că este…..fost peremist. Că avea mulți ani de PSD în spate a fost egal cu zero, la fel cum au pălit și calitățile sale de lider și bun organizator în fața acestei subțiri acuzații.

A câștigat Șerban Valeca, un politician atipic și, probabil nepotrivit pentru pesediștii zilelor de azi, drept urmare nemulțumirile față de prestația sa au fost multe și, pe alocuri, dure.

Fost membru PRM versus fost președinte PRM

Vineri, de la ora 16.00, la sediul Filarmoncii din Pitești, pesediștii vor alege noul președinte. Cu siguranță că bătălia se va da între Ion Mînzînă, fost președinte PRM pe vremea de glorie a acestui partid și Maria Dinu, administrator al Consiliului Județean Argeș, și ea, la rândul ei, peremistă până până prin 2004.

În vremurile de glorie ale partidului regretatului Vadim, Mînzînă era senator iar Maria Dinu activa și ea într-o zonă apropiată, lucrând la cabinetul deputatului Florentin Moraru.

Drumurile  politice ale celor doi au fost diferite, dar au dus în același loc. Dacă înainte să ajungă în PSD, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș a trecut pe la PC (care, ulterior s-a aliat cu PSD), Maria Dinu a ajuns direct în cel mai mare partid din Argeș. Cu siguranță că numeroase calități au făcut-o să câștige încrederea lui Constantin Nicolescu, cel mai puternic om al Argeșului timp de mută vreme, calități care au promulgat-o și administrator al CJ Argeș.

”Pesediștii cu cine votează?”

Însă lucrurile nu sunt deloc simple. Cei care vor vota vineri, vor avea o sarcină grea, căci, fiecare dintre cei doi candidați are atuurile sale. Dicolo de salutara idee de „revoluție a tinerilor” din PSD, este interesant de analizat cine orchestrează această revoluție, iar cei mai mulți spun că schimbarea de gardă este gândită de Constantin Nicolescu.

Este interesant, de asemenea, de văzut cât de mult cântărește faptul că, Maria Dinu, pe vremea când Nicolescu își executa pedeapsa cu închisoare la Colibași a lucrat cu „dușmanul” PSD-ului de atunci, liderul PDL Argeș, Mircea Andrei, iar mai târziu, cu candidatul liberalilor la Primăria Pitești, Narcis Sofianu.