prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Doliu imens în teatrul românesc! A murit o mare personalitate!

Doliu  imens în teatrul românesc! A murit o mare personalitate!

Doliu imens în lumea teatrului românesc după anunțul că marele regizor Dinu Cernescu s-a stins din viață duminică, 7 ianuarie, la vârsta de 88 de ani. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Teatrului Bulandra, printr-o postare pe pagina oficială a instituției.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! MAMĂ ȘI FIU-SPULBERAȚI DE O MAȘINĂ CÂND SE ÎNTORCEAU DE LA BISERICĂ!

Tragica veste că s-a stins unul dintre cei mai cunoscuți regizori ai teatrului românesc  a îndoliat o țară întreagă, sute de mesaje de condoleanțe fiind transmise în mediul online.

„A plecat în eternitate marele regizor Dinu Cernescu. Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze în lumină alături de cei aleși. Condoleanțe familiei!”, a notat Teatrul Bulandra.

S-a stins unul dintre cei mai cunoscuți regizori ai teatrului românesc

dc 150x150 1

Dinu Cernescu a debutat în 1957 pe scena Teatrului Naţional ”Marin Sorescu” din Craiova, cu spectacolul ”Tudor din Vladimiri”, de Mihnea Gheorghiu. A colaborat cu Teatrul Nottara timp de peste cinci decenii, unde a realizat montări de referinta precum: „Hamlet”, de William Shakespeare, „Tigrul”, de Murray Schisgal, „Viziuni flamande”, de Michel de Ghelderode (1968).

De asemenea, Dinu Cernescu a fost regizor artistic în cadrul Televiziunii Române, iar în perioada 1994‑1995 a ocupat funcţia de director artistic al Teatrului Naţional din Bucureşti.

Totodată, cariera sa este înțesată și de numeroase succese internaționale. El a fost invitat să monteze pe marile scene ale lumii, în teatre din Budapesta, Bruxelles, Copenhaga, Tel Aviv, Haga, Praga. Palmaresul lui Dinu Cenrescu include peste 100 de spectacole. În 2009, artistul a publicat volumul său de memorii intitulat ”Regizor”.

În 1993 a fost distins cu două premii importante pentru piesa „Ce zi frumoasa!” de Michel de Ghelderode: cel mai bun spectacol TV acordat de UNITER și cel mai bun specatacol TV acordat de APTR. Iar în 2005 primește Premiul UNITER pentru intreaga activitate.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.