Doliu în literatura românească! A murit un cunoscut scriitor!

Doliu imens în literature românească. Scriitorul şi academicianul Dumitru Radu Popescu a decedat, luni, la vârsta de 87 de ani.

CITEȘTE ȘI: A ZBURAT CU MAȘINA ÎNTR-O PIZZERIE!  ACCIDENT GRAV!

„ACEST ÎNGER TRIST … Azi, 2.01.23, ora 04.30, a părăsit această lume tristă acad. DUMITRU RADU POPESCU (D.R.P.), unul dintre cei mai mari scriitori ai României. Ne-a îmbogățit cu o operă monumentală, de o valoare excepțională: proză, teatru, poezie, critică literară. Şi-a trăit viața într-o desăvârșită onestitate. A fost un coleg şi un prieten ireproșabil. Durerea e prea mare şi cuvintele sunt prea sărace pentru a cuteza acum, şi în acest loc, evocarea binemeritată. Dumnezeu să-l odihnească în pace şi să-i dea liniștea de care atât de multă vreme a fost vitregit.”, a anunțat recent Radu F. Alexandru.

Dumitru Radu Popescu s-a născut la 19 august 1935, în satul Păuşa din județul Bihor, într-o familie de învățători. A fost nuvelist, romancier şi dramaturg, fiind considerat unul dintre cei mai importanți scriitori români ai literaturii contemporane. A devenit membru titular al Academiei Române în 2006 și, de asemenea, a  scris și importante piese de teatru.

A fost președinte al Uniunii Scriitorilor din 1981 până în 1989, iar din 24 octombrie 1997 a devenit membru corespondent al Academiei Române. Din 2006, a fost membru titular al Academiei Române. Din același an a fost director general al Editurii Academiei Române şi vicepreședinte al Consiliului științific editorial.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.