Dosar penal pentru angajații unui spital COVID-19 din Argeș! Au refuzat să interneze doi pacienți suspecți de coronavirus!

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești au deschis un dosar penal în rem după ce doi angajați ai unui spital din Argeș desemnat centru COVID-19, au refuzat să interneze doi pacienți cu simptome de coronavirus.

Distribuie prietenilor

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești a fost înregistrat la data de 10.04.2020 un dosar penal în care se efectuează cercetări cu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prev. și ped. de art. 297 alin. 1 C.p., art. 352 alin. 2 C.p. și art. 352 alin. 1 C.p. În esență s-a reținut faptul că personalul medical nu ar fi dispus internarea sau testarea a doi pacienți care prezentau simptomatologia infectări cu Covid 19, activitate prin care s-ar fi încălcat, printre altele, dispozițiile legii nr. 46/2003 și care ar putea avea ca urmare răspândirea SARS-Co V-2.

De asemenea, la nivelul unei unități medicale nu s-au luat măsuri în vederea desfășurării activității ca unitate spitalicească cu paturi SARS-Cov-2/COVID 19 cu comorbidități, fiind astfel nerespectate măsurile dispuse pentru prevenirea combaterii SARS-Co V-2. Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție”, se precizeză în comunicatul de presă.