Dosarul protestatarilor ridicați de Jandarmerie la Topoloveni. Ana Birchall: „Tribunalul Militar București a dispus începerea urmăririi penale”

59

“Vă mai amintiți momentul în care jandarmii au ridicat protestatari la Topoloveni? Se întâmpla în primăvara anului acesta, 2019. La acel moment, presa titra după cum urmează: “ABUZ FARA MARGINI AL JANDARMERIEI ARGES. Au bagat in dube toti protestatarii de la Topoloveni, fara absolut niciun motiv in afara de clasicul ‘pentru ca pot.”

În urma unei întrebări formulate de un parlamentar liberal, Ministrul Justiției, Ana Birchall, a furnizat date legate de plângerea privind evacuarea unor protestatari din Casa de Cultură a orașului Topoloveni, la data de 17.05.2019.

Iată ce răspunde Ana Birchall:

„La data de 20.05.2019, sub numărul 480/P/2019, a fost înregistrată pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București plângerea formulată de d-voastră împotriva șefului dispozitivului de jandarmi aparținând inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș care la data de  17.05.2019, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu, a intervenit pentru evacuarea unor protestatari din Casa de Cultură a orașului Topoloveni (jud. Argeș).”

În informare se arată că Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a dispus începerea urmăririi penale IN REM sub aspectul săvârșirii infracțiunii de privare de libertate în mod ilegal, abuz în serviciu și purtare abuzivă.

Cităm exact răspunsul:

”Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal (art. 205 alin. 1 și alin.3, lit. A, Cod Penal), purtare abuzivă (art. 296, alin 1, Cod Penal) și abuz în serviciu (art. 297, alin 1, Cod Penal). Până în prezent, în cauză nu a fost dispusă măsura efectuării în continuare a urmăririi penale față de vreun suspect.”

Răspunsul ministrului a fost adresat deputatului Florin – Claudiu Roman.”, transmite PNL Argeş într-un comunicat remis Obiectiv de Argeș.