Dotări noi pentru jandarmii argeșeni! Comandantul pe țară a făcut anunțul….

4

Dotări noi pentru jandarmii argeșeni! Comandantul pe țară a făcut anunțul într-o conferință de presă, astăzi, la complexul turistic „Valea cu Peşti”, după şedinţa Consiliului Militar al Jandarmeriei Române.

La întâlnire au participat inspectorul general al Jandarmeriei Române – col. Gheorghe Sebastian Cucoş, prefectul Emilian Dragnea şi inspectorul şef al Jandarmeriei Argeş – col. dr. Gheorghe Lupescu.

Colonelul Gheorghe Cucoş a făcut și marele anunț. Actuala conducere a Inspectoratului General de Jandarmi a găsit o modalitate eficientă de colaborare cu Grupul Dacia-Renault pentru furnizarea de vehicule destinate intervenţiei în zonele cu probleme, fie că e vorba despre inundaţii, turişti rătăciţi, restabilirea ordinii publice ş.a.m.d.

În Argeş, Jandarmeria a anunţat că va recepţiona în perioada următoare mai multe vehicule produse de grupul româno-francez, dar cu dotări speciale faţă de maşinile comerciale. „Armamentul şi muniţia vor fi şi ele conforme cu standardele NATO, ca parte a unui program de modernizare. Avem şi o acţiune de monitorizare după anumite criterii de performanţe pentru a desemna «Jandarmul anului». Până la urmă, dincolo de dotări, resursa umană este cea mai importantă” – a declarat colnelul Gheorghe Lupescu.