Două partide „păduche” au primit funcții „fără număr” și au trădat

183

Două partide „păduche” au primit funcții „fără număr” și au trădat PNL la moțiunea de cenzură! ALDE și PMP au obținut posturi cheie în ministerele conduse de liberali, funcții de prefecți și subprefecți, conducerea multor instituții de deconcentrate.

Posturi da, susținere nu

Până aici, liberalii s-au ținut de cuvânt și, în schimbul voturilor, au sacrificat posturile propriilor membri pentru a le da la două formațiuni politice care la alegeriile viitoare riscă să nu mai intre în niciun for administrativ, chit că vorbim de consilii locale, județene sau chiar de Parlament, nicio funcție.

În schimb, democrat liberalii și populiștii s-au nu au votat nici pentru căderea guvernului, nici pentru căderea moțiunii de cenzură. De asemenea, au stat ca niște călugărițe speriate de bărbați și nu au negociat pentru susținerea Guvernului Orban.

ALDE – trădarea versiunea 2.0

Pemepiștii parcă și-au dat seama că au greșit și după căderea Guvernului Orban I au decis să susțină anticipatele. ALDE nu o va face. Motivul este lesne de înțeles: riscă să nu mai intre în Parlament, potrivit ultimelor sondaje având un procent de 4%.

Asta ar duce ca toate persoanele numite în ultimele trei luni de guvernul liberal să primească un șut în dos… Poate chiar pe ușa din dos și să nu mai conducă nicio instituție sau să rămână secretari de stat.

USR… Uniunea Salvați voi România sau apendicul liberalilor

Nici USR  nu este departe. Un partid cu 12% în preferințele alegătorilor nu se lasă mai jos și cheamă liberalii să li se alăture. Ok, sunt noi în politică, au înclinat balanța de câteva ori pentru politica de dreapta, dar după ce au ajuns în cădere vertiginoasă după gafele liderului Dan Barna, încă nu își văd lungul nasului. Deși sunt o mână de parlamentari, în ieșirile publice se prezintă ca o majoritate în Parlament, dar defapt sunt aproape ca minoritățile. Câțiva parlamentari… dar mai guralivi.

Două partide păduche care aleargă după funcții și niște protestatari deveniți peste noapte parlamentari. Aceasta este alianța pe care a decis-o PNL. Și va fi alianța care ar putea să îi propulseze, iar, la coada listei în opțiunile alegătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here