Dragnea vrea la pensie. Postul de prefect la masa negocierilor.

DISTRIBUIȚI

Postul de prefect de Argeș este aproape vacant, asta după ce Emilian Dragnea, actualul șef al instituției ar fi spus la o întâlnire la Brașov că ar fi interesant să iasă anticipat la pensie.

Cadrul în care a făcut această afirmație a fost unul destul de oficial fiind vorba de o întâlnire cu prefecții din întreaga țară. Cum există o tagmă a prefecților așa cum este și una a doctorilor sau a profesorilor, vestea a ajuns repede și la București și la Argeș, iar jocurile pentru numirea unui alt prefect au început deja.

Marius Pîrvu are o nouă promisiune

În capul listei se află Marius Pîrvu care a fost purtat cu vorba de partid de la o instituție la alta, de la o funcție la alta până a rămas tot fără ”colegi”. Așa că, dacă s-a ivit la orizont posibilitatea ca Dragnea să se pensioneze anticipat,( cică ar mai avea vreo doi ani până la termen), de ce să rateze ocazia. Un singur amănunt extrem de semnificativ, însă, îl ține pe Pîrvu departe de această numire: nu este funcționar public și nu poate fi prefect. Astfel, așteaptă ceea ce, la vremea lui, a așteptat și Nicolae Tudose  până    s-a săturat și a plecat secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Tot secretar de stat ar urma să plece și Pîrvu, dar la Ministerul Mediului, însă, spun unii, informația ar fi doar o fumigenă aruncată în ochii necunoscătorilor pentru a distrage atenția de la ceea ce se urmărește cu adevărat. Ce nu ia în calcul nici Marius Pîrvu și nici susținătorii săi este faptul că Mihai Oprescu ar putea fi cea mai plauzibilă variantă de prefect. Și nici imposibil nu ar fi să-l vedem chiar pe Gabriel Stoian, actualul subprefect pe poziția de prefect, o dată pentru că a făcut o impresie foarte bună prin activitatea sa de la Prefectură, a doua pentru că există nemulțimiri la ALDE Argeș pentru pierderea postului de la Agenției Judeţene  pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Argeş.

Propuneri pentru Cadastru și Registrul Comerțului

Posturi noi se arată la orizont. De fapt, posturi vechi pentru oameni noi. Organizația Județeană a PSD Argeș a trimis la București mai multe CV-uri printre care și cele ale lui Radu Bănică pentru șefia Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Argeș unde a mai fost șef pe vremea PDL-ului, precum și al consilierului județean, Marian Clipici. Deși nu înțelegem de ce trebuie schimbată Iulia Marinescu, o adevărată profesionistă, specificăm că i se putea oferi lui Clipici o altă variantă. De exemplu, de șefa de la Vama Pitești, Geta Armanaschi, nu zice nimeni nimic, deși e liberală până-n sânge și lipită de scaun mai ceva ca ciulinele de blana oii.

Ada Nicolau