Drama unui militar argeșean ajuns în scaun cu rotile, după ce a fost victima unui atac cu BOMBĂ! Salariul DERIZORIU pe care îl primește

DISTRIBUIȚI
militari pitesti sua

Un militar argeșean, combatant pe frontul din Afganistan, trăiește o adevărată dramă. Acesta a fost lăsat de izbeliște de statul român, după ce a rămas infirm în anul 2008, când a fost victima unui atentat cu bombă. De-abia după șapte ani, acesta a fost avansat în grad.

Chiar și așa, el primește un salariul derizoriu. Plutonierul Ionuț Butor a stat opt zile în comă indusă, după explozia din Afganistan. După trei ani l-a părăsit soţia, iar apoi şi-a pierdut tatăl. În 2016, el s-a recăsători și tot atunci a trebuit să se reîntoarcă alături de foștii camarazi, în Afghanistan.

Pe 16 iulie 2008, plutonierul Ionuţ Claudiu Butoi, împreună cu camarazii Batalionului 30 Vânători de Munte Dragoslavele din Câmpulung, a ajuns în Afganistan, iar pe 31 august, la trei zile după ce a împlinit 30 de ani, a fost rănit în urma exploziei unui dispozitiv, care a aruncat în aer maşina de luptă în care se afla. 

În timpul nefericitului eveniment a mai fost rănit şi plutonierul Gheorghe Irinel Matei, iar sublocotenentul Dragoş Alexandrescu a murit făcându-şi datoria faţă de ţară. Familia i-a fost alături, până la un moment dat când, după trei ani de recuperări, soţia l-a părăsit, iar apoi şi-a pierdut şi tatăl, informează Adevărul.

Cu toate că, poate fi considerat un erou, care avut enorm de suferit după explozia din Afganistan, în urma căreia era să îşi piardă viaţa, plutonierul Ionuţ Butoi are un salariu de aproximativ 2.000 de lei.

El a fost încadrat ca dactilograf la unitatea militară din Câmpulung unde activa, cu program de opt ore. De aproape doi ani, este detaşat în misiune la Clubul Sportiv Steaua, club pentru care va participa în septembrie la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto-Canada, scrie sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here