După o lungă așteptare, Casa Căsătoriilor are un nou sediu! VIDEO

DISTRIBUIȚI

 

După lungi așteptări, Casa Căsătoriilor are un nou sediu. De aproximativ doi ani, municipalitatea a așteptat să obțină toate avizele ca piteștenii să își unească destinele în Casa Coandă.

„Este o zi specială pentru noi. Ne-am dorit de mult timp să rezolvăm problema Casei Căsătoriilor, în sensul să o amenajăm în conformitate cu legea ca să îi dăm această utilitate. Au fost probleme legate, mai ales, de avize din cauză că noul sediu este clădire de patrimoniu și a fost nevoie să luăm multe avize speciale., inclusiv realizarea unei arhive speciale în care documentele sunt păstrate timp de o sută de ani. De asemenea, condițiile de depozitare sunt speciale, nu trebuie să existe mucegai, igrasie și toate aceste lucruri se controlează electronic. Locația, lângă primărie, este potrivită. Toți cei care vin și au nevoie de servicile Direcției de Stare Civilă au toate condițiile” a spus edilul Cornel Ionică.

Piteștenii pot veni în noul sediu,  pentru încheierea căsătoriilor, eliberarea certificatelor de naștere sau de deces, activitatea fiind zilnică.