prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

E timpul să-ți verifici permisul! Schimbări majore pentru toți șoferii!

E timpul să-ți verifici permisul! Schimbări majore pentru toți șoferii!

Schimbări majore pentru posesorii de permise de conducere în România se prefigurează a fi aprobate în Parlament și vizează termenele de valabilitate ale acestor acte de identitate. Potrivit unui proiect de lege, unor șoferi li se va prelungi valabilitatea permisului auto, în timp ce alte categorii vor avea un termen de valabilitate redus. Astfel, persoanele trecute de o anumită vârstă vor fi nevoite să treacă mai des pe la biroul DRPCIV pentru ca oamenii legii să se asigure că aceștia mai sunt sau nu apți să conducă.

CITEȘTE ȘI: CONSTRUCȚIA AUROSTRĂZILOR DIN ROMÂNIA – LA LIMITA BLOCĂRII! MOTIVELE SUNT IREALE!

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (PL-x nr. 110/2024) are mari șanse să fie adoptat de Senat, cameră decizională, și să devină, astfel, lege. Modificarea principală pe care o aduce acest proiect de lege este aceea că persoanele care dețin permis de conducere și au vârsta mai mică de 70 de ani nu vor mai trebui să schimbe permisul din 10 în 10 ani, cum se întâmplă în prezent, ci din 15 în 15 ani.

În schimb, șoferii care au vârsta cuprinsă între 70 și 80 de ani vor fi obligați să schimbe permisele din cinci în cinci ani (fiind nevoiți să treacă cu bine vizita medicală). Șoferii cu vârsta de peste 80 de ani ar putea să își schimbe permisele din doi în doi ani.

Susținătoare inițiativei este o femeie, Daniela Oteșanu, deputat PSD Vâlcea care consideră că modificarea legislației poate proteja și șoferii și pietonii.

„Orice persoană din România care deține un permis de conducere trebuie să îl reînnoiască și este obligată să aloce mai multe zile pentru această activitate. Astfel, pentru efectuarea controalelor medicale în vederea întocmirii fișei medicale obligatorii sunt necesare două-trei zile. După ce ai completat fișa medicală, te programezi la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCÎV) pentru a depune dosarul cu documentele necesare reînnoirii permisului de conducere, iar după aceea mai pierzi o zi stând la coadă pentru a depune actele la sediul DRPCÎV.

Acest proiect de lege crește valabilitatea administrativă a permiselor de conducere de la 10 la 15 ani. Este adevărat că persoanele care au vârsta de 70 de ani și cel mult zece ani peste această vârstă vor trebui să reînnoiască permisele de coducere din cinci în cinci ani. Persoanele care au peste 80 de ani vor trebui să reînnoiască permisele din doi în doi ani.”, a explicat Daniela Oteșanu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs