Ea este propunerea ministrului Tudorel Toader pentru funcţia de procuror-şef al DNA! Cât este de bogată Adina Florea

Directia nationala anticorputie

Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, va fi propusă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a ocupa funcţia de procuror-şef al DNA, informează, joi, Ministerul Justiției.

Adina Florea este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Timp de mai mulţi ani, Adina Florea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Adina Florea este acuzată de un polițist din Tulcea de trafic de influență, participarea la un grup infracțional organizat, fals intelectual și abuz în serviciu. Mai mult, și contracandidatul său, Andrei Bodean, este acuzat de același polițist de trafic de influență, fals și uz de fals, favorizarea făptuitorilor și abuz în serviciu.

DNA aprecizat pentru DC News că s-a început urmărirea penală cu privire la faptă, iar dosarul este în lucru.

„Dosarul la care faceți referire se află în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă”, a transmis DNA.

Bugetul.ro a verificat și ultima declarație de avere a acesteia.

Conform actului completat în 2017, Adina Florea deține un apartament în Constanța și un Audi A4 din 2007.

Procurorul are economii în valoare de 33 868 lei într-un depozit bancar la Unicredit Tiriac Bank, și 3000 de euro în altul. De asemenea, are un credit contractat în 2007 în valoare de 45 000 de euro, scadent în 2027.

Aceasta a încasat un salariu anual de 155 153 lei de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, dar și un salariu de 10 157 lei obținut de la Parchetul Tribunalului Constanța.