Elev accidentat de autoturismul condus de primarul de la Beleți-Negrești

56

Un accident rutier a avut loc, miercuri, în comuna Călinești. Un elev, în vârstă de 10 ani, a fost accidentat pe marginea drumului, în timp ce se întorcea acasă de la școală. Din primele informații, minorul ar fi fost acroșat de oglinda unei mașini. Șoferul nu a oprit la locul accidentului. În urma cercetărilor polițiștilor s-a constatat că șoferul implicat este edilul localității Beleți-Negrești.

Minorul a fost rănit ușor, fiind transportat la spitalul de Pediatrie Pitești pentru efectuarea de investigații medicale. Se pare că primarul nu ar fi rămas la locul accidentului pentru că nu și-a dat seama că l-a atins cu mașina pe copil. A fost depistat ulterior de polițiști pe raza aceleași localități.

„Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Topoloveni, s-a stabilit că în ziua de 15 ianuarie 2020, pe raza localității Călinești, un autoturism condus de un bărbat de 67 de ani, din direcția Călinești spre Valea Corbului, ar fi acroșat un minor de 10 ani, care se deplasa pe marginea părții carosabile, după care și-ar fi continuat deplasarea, fiind identificat ulterior, pe raza aceleiași localități. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, informează IPJ Argeș.

Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs  evenimentul. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Foto: descriptiv