Elevă de 16 ani prinsă cu două cuțite în curtea unui liceu din Pitești. Pe unul inscripționase cuvântul „AMIN”

O elevă în vârstă de 16 ani a fost prinsă de jandarmi cu două cuțite și un pumnal pe care le avea ascunse sub haine, chiar în curtea unui liceu din Pitești. Este vorba despre liceul Dacia, unde minora a pătruns însoțită de alți doi tineri, deși nu era eleva acestei instituții. Cadrele didactice și elevii liceului au alertat organele de poliție, tinerii care au intrat fraudulos în incinta școlii fiind reținuți.

Nu se știe nici cum și nici în ce scop, trei tineri, dintre care doi minori, au pătruns fără a avea acest drept în curtea Liceului Dacia. Alertați de conducerea liceului, jandarmii au găsit la fața locului doi băieți și o fată, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. Cei trei au fost legitimați și au fost supuși controlului corporal sumar, iar asupra tinerei în vârstă de 16 ani au fost găsite două cuțite (21 cm și 25 cm lungime) și un pumnal tip box. Pe unul dintre cuţite s-a descoperit inscripţia „Amin”.

Cei trei, care nu au justificat scopul pentru care se aflau în curtea liceului, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 1500 de lei pentru pătrunderea fără drept în incinta unității de învățământ și cu avertismente pentru constituirea de grup în scopul comiterii.

Distribuie prietenilor
WhatsApp Image 2020 10 09 at 10.05.07 1024x768 1

Pe numele fetei au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Deținere de obiecte interzise” conform art. 372 Cod Penal, care împreună cu obiectele găsite au fost predate lucrătorilor Secției 3 Poliție pentru continuarea cercetărilor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş a anunţat printr-un comunicat de presă, că jandarmii au fost solicitaţi de conducerea Liceului Tehnologic Dacia Piteşti, pe motiv că în incinta unităţii de învăţământ se află mai mulţi tineri care nu sunt elevi acolo.