Emoţii în Guvern! Ministru: “Orice membru din Guvern este remaniabil”

DISTRIBUIȚI
sala guvern

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că nu intenţionează să îşi dea demisia din Executiv, iar situaţia politică actuală nu afectează activitatea ministerului său.

Meleşcanu a fost întrebat dacă postul său se află printre cele „remaniabile” şi dacă disensiunile dintre premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au influenţă asupra activităţii Ministerului Afacerilor Externe.

“Orice membru din Guvern este remaniabil (…) din acest punct de vedere, însă, nu pot să vă dau un răspuns, că nu eu mă remaniez. Vă asigur că nu am de gând să îmi dau în niciun caz demisia. Deci este vorba de o decizie pe care o va propune primul-ministru şi care va fi acceptată, aprobată de liderii coaliţiei de guvernare PSD şi ALDE”, a afirmat şeful diplomaţiei române.

El a punctat că politica externă este una ce are ca obiect interesele naţionale şi nu poate fi ”tulburată” de tensiunile din politica internă.

„Nu are nicio influenţă asupra politicii externe, care este o politică naţională, nu este o politică de partid sau ideologică, este o politică în măsură să reflecte promovarea intereselor naţionale. (…) Şi acest lucru îl facem şi unii dintre noi chiar ştim cum să o facem în continuare, indiferent de condiţiile în care ne desfăşurăm activitatea”, a arătat Meleşcanu conform Agerpres.

Şeful diplomaţiei române a fost prezent la lansarea preşedinţiei bulgare a Consiliului Uniunii Europene, la Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti.