Emoţii în Parlament! Guvernul Dăncilă, la mâna UDMR!

DISTRIBUIȚI

Se prevede a fi un  vot cu emoţii în Parlament, pentru viitorul Guvern Dăncilă. PSD şi ALDE au, teroretic, majoritatea necesară pentru ca echipa Dăncilă să treacă de votul din Parlament. Potrivit aritmeticii, noul guvern are nevoie de susţinerea a 233 de aleşi, iar coaliţia de guvernare deţine 243 de senatori şi deputaţi.

Pentru a nu avea emoţii, PSD a căutat sprijinul UDMR şi pe cel al minorităţilor. Având în spate nu mai puţin de 29 de parlamentari, UDMR şi liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, i-au ironizat în ultimele zile pe cei din PSD.

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă seara, cu ocazia aniversării a 15 ani de la înfiinţarea Conferinţei Tineretului Maghiar (MIERT), că din discuţiile avute cu preşedintele executiv al Uniunii, Porcsalmi Balint, reiese că noul program de guvernare „arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri”, potrivit AGERPRES.

„A citit careva planul de guvernare? Ştiu că Balint l-a citit şi mi-a spus că arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri”, a spus Kelemen Hunor, sâmbătă seara.

„Se va decide săptămâna viitoare referitor la acest plan de guvernare şi ar fi foarte bine dacă v-aţi exprima şi voi părerea. Eu aş fi foarte bucuros ca mâine dimineaţă să citiţi acest program de guvernare şi să ne spuneţi ideile voastre până luni dimineaţa. Avem şi noi idei referitoare la perioada următoare pe care vrem să le prezentăm. Toate aceste acorduri sunt pe plan îndelungat”, le-a mai spus Kelemen Hunor colegilor săi de partid, potrivit Agerpres.

Deşi au doar 10 voturi în plus faţă de numărul necesar pentru învestirea Guvernului, PSD şi ALDE aşteaptă să fie susţinut şi de aleşii UDMR.

„Domnul Kelemen Hunor a fost cam critic. E bine să fie critic. Noi sperăm să ne susţină”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit DIGI24.