prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Escrocherie de milioane cu burse școlare! Totul, pus la cale printr-o fundație fantomă!

Un tânăr cu numai 11 clase a pus la cale o escrocherie cu burse școlare, care a făcut zeci de victime la nivelul întregii țări. Țeapa a fost scoasă la iveală de polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

CITEȘTE ȘI: LOVITURĂ DURĂ PENTRU FC ARGEȘ! SE TAIE FINANȚAREA!

După ce polițiștii au stabilit că 32 de personae au fost înșelate, au decis trimiterea în judecată a bărbatului. Concret, la data de 7 ianuarie 2021, polițiștii din cadrul Direcţiei de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul lunii decembrie 2020, pe site-ul https://romaniadezvoltata.ro a fost prezentat programul intitulat „Burse pentru sprijinirea activităților online ale elevului” ca fiind organizat şi lansat de Fundația ARD – Alianța România Dezvoltată, program de selecție pentru acordarea unui număr de 25.000 de burse elevilor români care au participat la cursurile online pe parcursul anului şcolar 2020 – 2021, cu transmiterea dosarelor de candidatură în format electronic, program cu o valoare de 3.600 lei acordată în 12 tranşe pe o perioadă de 12 luni (300 lei pe lună), condiționând înscrierea în acest program de plata unei taxe în valoare de 98 lei.

Totodată, anchetatorii au constat că în cadrul platformei Romaniadezvoltată.ro a fost prezentată modalitatea de înscriere în program, respectiv depunerea dosarului, regulamentul programului, documentele care trebuiau încărcate pentru înscriere precum și un cont bancar în care trebuia să se efectueze plata taxelor pentru „eliberarea documentelor necesare”.

De aici a plecat totul pentru că, atunci când au început să ancheteze cazul, polițiștii au realizat că, din cauza contextului în care s-a petrecut totul, pandemia de COVID-19, informația s-a propagat într-o multitudine de școli, elevii fiind îndrumați să aplice la așa-zisul „program” chiar de către profesori, prin intermediul grupurilor de WhatsApp care au cunoscut atunci o creștere fulminantă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs