Este bine să te vaccinezi antigripal dacă ai fost infectat cu COVID-19? Află ce spun specialiștii!

Mai mult ca oricând, în plină pandemie de coronavirus, medicii din România au început o amplă campanie de vaccinare. Este vorba de vaccinul antigripal pe care medicii îl recomandă, spunând că ne ajută foarte mult și doar așa, putem deosebi mult mai evident, virusul gripal de noul coronavirus.

Prioritate au persoanele care se înscriu în categoriile cu risc, cei cu boli cronice, copiii și persoanele în vârstă. Însă, recent, în spatial public au apărut tot felul de controverse legate de faptul dacă este bine sau nu să te vaccinezi antigripal, dacă ai fost infectat cu COVID-19. La aceste neclarități a adus lămuriri recent, medicul Adrian Marinescu, specialist în boli infecțioase la Institutul Național ”Matei Balș”.

Distribuie prietenilor

”Cu siguranță își pot face vaccinul antigripal și cei care au făcut COVID. Noul coronavirus nu are nicio legătură cu virusul gripal. Însă, trebuie să aștepte să iasă din cele două săptămâni active ori să aibă un test negativ înainte de a-și administra vaccinul antigripal. Apoi, pot să-l facă cu sufletul împăcat. Fie că ai făcut sau nu boala COVID, ca la oricare vaccinare, și la cea antigripală trebuie respectate recomandările medicului de familie”, a mai spus Marinescu.

Medicii spun că, pe lângă vaccin, măsurile de protecție împotriva noului coronavirus ne vor ajuta să ne ferim mai bine și de gripă: spălatul pe mâini, purtarea măștii și evitarea aglomerațiilor.