Europarlamentarul Gabriela Zoană, despre comportamentul lui Iohannis: ‘Este dezaprobat din ce în ce mai mult la Bruxelles’

59

Europarlamentarul Gabriela Zoană îl critică pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru faptul că nu a acceptat propunerile PSD pentru noul Guvern, în persoanele lui Ilan Laufer și Lia Olguța Vasilescu.

„Recent, ne-am obișnuit și cu stilul eurodeputaților Opoziției, puși de șefii lor să își reclame propria țară în plenul Parlamentului European și să solicite sancționarea României, satisfăcând la ordin interesele politice de moment ale străinilor.

Cu toate acestea, nu ne vom putea obișnui niciodată, cu atât mai puțin în ultimul an care i-a mai rămas de stat (la propriu) la Cotroceni, cu stilul președintelui Klaus Werner Iohannis. Domnia sa își permite să refuze numirea unor premieri propuși de partidul de guvernământ, fără explicație, să blocheze inițiativele economice ale PSD, fără explicație, să se ridice din ședința CSAT înainte de se discuta subiectele convocării pe care el le inițiase, fără explicație, să participe la ședințele unui partid, fără explicație, ba chiar și să refuze numirea a doi miniștri, după remanierea guvernamentală, tot fără explicație.

Gestul său de astăzi, când a refuzat fără niciun comentariu numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării, denotă un comportament greu de înțeles chiar și pentru cei mai aprigi susținători ai domniei sale, cu atât mai mult pentru noi, cei care nu îi împărtășim nici crezul politic și nici nu îi aplaudăm ieșirile.

De la Bruxelles comportamentul președintelui este dezaprobat din ce în ce mai mult de către cei care, până acum o lună, votau împotriva țării noastre, dând crezare acuzațiilor neîntemeiate formulate de eurodeputații Opoziției. Nu mai durează mult până își vor da seama că România nu are nicio vină dintre cele formulate în celebra rezoluție, dar are un singur ghinion care se numește Klaus Werner Iohannis”, a declarat Gabriela Zoană, într-un comunicat de presă.

 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din județul Argeș, dar şi din întreaga țară, te așteptăm și pe pagina de Facebook