Eveniment caritabil în Piteşti! Regizorul Cătălin Saizescu lansează filmul “Scurcircuit”

8

Regizorul Cătălin Saizescu va lansa pe data de 20 februarie de la ora 19.00 la Cinema Trivale filmul Scurtcircuit. Toate încasările se vor duce spre campania de dotare a maternităților cu incubatoare pentru nou-născuți, campanie căreia Nadia Comăneci i s-a alăturat recent!

Scurtcircuit” este un film bazat pe fapte și întâmplări reale, consumate în august 2010, la Maternitatea Giulești. Pentru realizarea de excepție „Scurtcircuit” a primit „The Outstanding Artistic Achievement”, în cadrul Golden Goblet Awards – Shanghai 2017 – festival de categorie A. De altfel, acesta a fost și primul film românesc din toate timpurile selectat în competiția oficială a acestui festival.

Melania, o elevă de 15 ani, rămâne însărcinată cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiți și hotărăsc să dea copilul spre adopție. De aici înainte, firul intim al povestirii urmează un scenariu tulburător. Prin intermediul unui funcționar abil cele două mame găsesc „cadrul legal” pentru vânzarea bebelușului unei familii de români stabiliți în străinătate. Hazardul lovește însă din nou. La doar o zi după nașterea prematură a Melaniei, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebelușul este mistuit de flăcări.