prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Eveniment de amploare la ITM Argeș! Anunț de ultim moment!

Eveniment de amploare la ITM Argeș! Anunț de ultim moment!

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș  informează că în fiecare an, la data de 11 iulie se sărbătorește  ziua  Inspecției  Muncii, iar în acest an celebrăm 25 de ani de activitate. Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale, în sfera relaţiilor de muncă precum şi cea a securităţii şi sănătăţii în muncă, se impune ca un organ administrativ de control indiscutabil necesar.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE BAC: PE CE LOC SE SITUEAZĂ ARGEȘUL? SUTE DE MEDII PESTE 9.00!

În acest sfert de veac, Inspecția Muncii a devenit un pilon esențial, îndeplinind cu seriozitate misiunea pe care o are pe piața muncii, aceea de control în vederea aplicării corecte și unitare a legislației specifice și de prevenire a încălcării acesteia, fiind implicată în mod constant în procesul de promovare a bunelor practici și de îmbunătățire  a cadrului legislativ din domeniul de competență.

Acest moment de aniversare reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra progresului realizat, prin acțiunile întreprinse, și de a îmbunătăți metodele de lucru pentru a răspunde nevoilor actuale ale pieței muncii,  pornind de la premisa că atât angajatorii cât și agajații au obligația de a cunoaște reglementările legislative din domeniul muncii. Accentul se va pune pe conștientizarea efectului negativ pe care-l poate genera munca nedeclarată, precum și prejudiciile ce pot deriva din această practică, importanța respectării normelor de securitate și sănătate la locul de muncă, întrucât doar un mediu de lucru sănătos poate garanta un rezultat satisfăcător și implicit sănătatea și integritatea fizică a salariaților.

În îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, inspectoratul colaborează cu autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, cu alte inspecţii de specialitate ale statului, cu organizaţii neguvernamentale, cu partenerii sociali şi cu mass-media.

Întrucât, în 11 iulie 2024 aniversăm 25 de ani de când acționăm pentru o muncă sigură și decentă, marcăm acest eveniment prin organizarea, în această dată, a « Zilei porţilor deschise » la sediul I.T.M. Argeş, zi în care angajatorii şi salariaţii vor beneficia, din partea inspectorilor de muncă, de informare şi îndrumare.

Totodată, în această zi, inspectori de muncă din cadrul I.T.M. Argeş vor întreprinde acțiuni de informare și la sediile  angajatorilor de pe raza județului.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs