Eveniment important dedicat tinerilor din Mioveni

DISTRIBUIȚI

Peste 200 de elevi au participat marți, 26 martie 2019, la Centrul Cultural Mioveni, la o acțiune tematică de conștientizare și dezvoltare personală educativ-formativă, în cadrul proiectului “Viitor pentru Tineri”, coordonat de consilierul educativ George Nilă.

Scopul acestui proiect este de a ajuta tinerii  să identifice și promoveze modele pozitive de persoane din comunitatea lor, care pot fi astfel sursă de motivație şi de inspirație pentru toţi cei care doresc să schimbe societatea în bine.

În cadrul acestei întâlniri au participat invitați din mai multe domenii de activitate precum: primarul orașului Mioveni – Ion Georgescu, Inspectorul Școlar General – Dumitru Tudosoiu, profesor dr. Laura Cepărean, comisar Emanuel Conea – directorul Penitenciarului Mioveni, psiholog Ruxandra Popescu – Penitenciarului Mioveni, inspector principal Andrei Stancu din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice – Poliția București, dar și alți invitați.

Aceștia le-au  vorbit tinerilor despre provocări, decizii și modelele  care trebuie urmate în noua societate pe care ei o vor construi.

De asemenea, doi deținuți de la Penitenciarul Mioveni le-au vorbit celor prezenți despre cum au ajuns în spatele gratiilor, cum este viața din celulă, dar și ce planuri au pentru viitor.

Ei le-au transmis tinerilor să fie atenți la fiecare gest pe care îl fac, pentru că le-ar putea schimba viața, uneori și în rău.

Elevii au ascultat cu mult interes experiențele de viață ale celor prezenți și au rămas conștienți de consecințele pe care le-ar putea avea faptele lor.

La finalul evenimentului, a avut loc și  lansarea volumului de poezii ”Emoții”, autor  Andrei Stancu.

Organizatorii acestei manifestări au fost Primăria și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu unitățile de învățământ din oraș.