Eveniment istoric la Corbi în anul Centenarului!

DISTRIBUIȚI
corbi raps

Eveniment istoric în comuna argeşeană Corbi! Mâine, va avea loc şedinţa comună dintre localitatea din Argeş şi comuna Baimaclia din Republica Moldova, unde va fi semnată Declaraţia de Unire simbolică dintre România şi Basarabia.

„Având in vedere că in anul curent, România sărbătorește centenarul Marii Uniri de la 1918, proces istoric în urma cãruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în cuprinsul aceluiași stat național, unirea Basarabiei, a Bucovinei și, în cele din urmã, a Transilvaniei cu Regatul României ducând la constituirea României Mari.

In data de 20.03.2018, ora 14,30, in incinta Căminului Cultural din satul Corbi, va avea loc ședința comună solemnă cu participarea membrilor reprezentanților celor două comunități, respectiv comuna Corbi, județul Argeș-România și comuna Baimaclia, raionul Căușeni-Republica Moldova, in care se va semna “Acordul de infrățire și parteneriat”, precum și DECLARATIA DE UNIRE, simbolică, a Basarabiei cu țara mamă România.

Evenimentul mai sus menționat este deschis participării tuturor românilor care își iubesc țara și neamul, reprezentanților parlamentului, guvernului, partidelor politice, ai altor autorități publice locale, județene și naționale, mass-mediei” a declarat Virgil Baciu, primarul Comunei Corbi.