prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Examenul de permis – necunoscută totală la Pitești! Ce trasee vor avea de susținut candidații?

Panică în rândul a zeci de candidați care vor susține, de luna următoare, proba practică pentru obținerea permisului de conducere pentru că, deși mai sunt circa două săptămâni până la începerea lucrărilor de demolare a stadionului, nu s-a fixat nici până acum o nouă locație. Panică și pentru examinatori care nu cunosc noua locație și nu pot structura traseele de examinare dar și pentru instructori care nu pot repeta aceste trasee cu învățăceii.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ. ȘI-A ÎNJUNGHIAT SOȚUL CU UN CUȚIT DE BUCĂTĂRIE! DE CE A RECURS LA UN ASEMENEA GEST?

În Pitești se susțin examene practice pentru obținerea permisului auto de patru ori pe săptămână. Sunt circa 80 de candidați în fiecare zi de examen însoțiți, în medie, de doi aparținători. Și aceștia veniți cu mașina. Lor li se adaugă mașinile instructorilor cu care se fac examinările de traseu, dar și ale altor instructori care efectuează activități de pregătire.

Locația de la stadion – lipsită de amenajări, dar compatibilă cu cerințele de examinare

Cu alte cuvinte, dacă săptămânal, aproximativ 320 de persoane susțin proba practică pentru obținerea permisului de conducere, sunt mii de persoane care au nevoie de un spațiu, cel puțin decent, după ce nu va mai fi disponibil cel de la stadion. Deși din punct de vedere auto și tehnic, zona de la stadion era foarte bună, lipsa unor minime amenajări a suscitat multe nemulțumiri în timp. Au fost perioade în care nu existau nici măcar toalete ecologice, iar în acest moment nu există niciun fel de adăpost pentru condiții neprielnice: vânt, ploaie, ninsoare.

Parcarea de la stadion le-a oferit, până acum, candidaților, posibilitatea susținerii în condiții corecte din punct de vedere legislativ a examenului practic pentru obținerea permisului auto. Mai exact, ieșirea de pe zona cu piatră cubică într-o arteră cu trei benzi pe un singur sens dădea posibilitatea, ca dimineața, când se ieșea în traseu, la examinare, cu opt sau chiar nouă mașini deodată, să nu se creeze ambuteiaje, să nu fie blocat traficul iar candidații, să susțină corespunzător proba.

Cea mai bună locație, tot lângă stadion

Potrivit administrației publice locale, la începutul lunii mai, Stadionul Nicolae Dobrin va fi demolat iar zona va deveni un șantier. S-au vehiculat câteva locații unde s-ar putea desfășura de acum înainte probele de traseu: Bowling, Târgul Săptămânal, chiar vechiul Poligon de la Bănănăi. Potrivit unora dintre specialiști, nicio locație nu este bună deoarece trebuie respectate anumite criterii pentru a stabili noile trasee de examinare. Acestea trebuie să includă probe cu intersecții dirijate, nedirijate, semaforizate etc.

Cel mai bun lucru, spun cei din sistem, ar fi ca locația de plecare să rămână tot în zona stadionului și indică, în acest sens, terenul din spatele Sălii Sporturilor, unde sunt adesea parcate TIR-urile circarilor. Din păcate, nu întreaga suprafață aparține Primăriei Pitești, însă se poate găsi o formulă benefică pentru susținerea examenelor în beneficiul cetățenilor municipiului Pitești.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs