Excluderile din PNL Pitești – statutare! DOCUMENT

472

Cele șapte excluderi din PNL Pitești au fost statutare! Deși după decizia BPJ al PNL Argeș de a da afară di partid mai mulți membri, printre care și președintele TNL Pitești au fost aduse acuzații că totul a fost făcut fără respectarea statutului, filiala central a făcut lumină în acest caz.

Potrivit unui document intrat în posesie de către Obiectiv de Argeș, „sintagma „funcții alese” în „interiorul partidului” se referă, în mod clar, la funcții de conducere, iar funcțiile de conducere nu sunt decât cele deținute în cadrul organismelor de conducere de la nivelul filialei, care, în conformitate cu prevederile art. 38 din Statutul PNL, sunt CCJ, CDJ și BPJ ale filialei respective.

Mai exact, organizațiile de tineret sau de femei nu au rol de conducere în cadrul partidului, iar astfel, la propunere BPL, orice excludere este statutar.


(Continuarea materialului mai jos)

Șapte puciști – dați afară cu „cântec”

În urmă cu două luni, șapte membrii PNL Pitești au fost excluși. La propunerea BPL Piteşti, BPJ Argeş a decis să confirme prin vot secret deciziile de sancționare cu excluderea din partid a unui număr de membri. Este vorba de Tiberiu Avrămescu, Florin Baboi, Dragoș Predescu, Flavia Ghițu, Otilia Șerban, Andrei Moșteanu şi Dumitru Moise.

Potrivit liberalilor argeșeni, motivele pentru care cei numiți au fost sancționați cu excluderea din PNL sunt:

– neimplicarea în acțiunile partidului, lipsa acțiunii politice

– abateri repetate de la política şi deciziile PNL Argeş, a hotărârilor BPN şi BPJ, prin denigrarea pe reţelele de socializare şi în grupurile interne de comunicare a PNL – declaraţii care au dăunat intereselor şi/sau imaginii partidului, liderilor săi locali şi naţionali

– organizarea unor grupuri şi acţiuni în interiorul PNL, instigând membrii partidului împotriva conducerii judeţene şi naţionale.

Cei propuşi pentru sancţiune au fost invitați la ședința BPJ pentru a-și face cunoscute punctele de vedere. Votul exprimat de membrii BPJ Argeş a fost unul covârşitor în favoarea excluderii din partid: 22 pentru , 3 împotrivă, un vot anulat.