Urmează o ședință crucială în Consiliul Local Pitești în care aleșii desemnați în urma votului din 9 iunie vor decide oficial traiectoria în care se va îndrepta Piteștiul în următorii patru ani. Luni, 18 noiembrie, noii și vechii aleși locali care se regăsesc în noua componență a consiliului local vor depune jurământul și vor deveni oficial factorii decidenți pentru investițiile și pentru ceea ce se va face în municipiul reședință de județ în acest mandat.
Imediat după confirmarea rezultatelor, pe rolurile instanțelor din Argeș au început să curgă contestațiile la adresa unor candidați de pe listele unor partide politice pentru Consiliul Local Pitești. Fie că vorbim despre persoane care au candidat pentru fotoliul de primar sau pentru a fi simplu membru al CL, judecătorii au respins de fiecare dată cererile, fie că au fost neîntemeiate sau excluderea din formațiunea politică nu a fost făcută potrivit regulilor interne ale partidului. Printre cei vizați au fost Cătălina Dumitrașcu, care a fost contestată, culmea, din partea unor persoane apropiate USR (formațiune politică cu care PNL a făcut opoziție de cele mai multe ori în mandatul 2020-2024), dar toate acțiunile au fost respinse de către magistrații din toate forurile.
Un caz mai special este al unui consilier exclus din partid, dar validat de instanțe. Este vorba despre Ionuț Codrea, fost candidat pentru fotoliul de primar din partea Alianței pentru Unirea Românilor. Fondator al unei asociații montane care a beneficiat de-a lungul anilor de finanțări din partea Consiliului Județean Argeș și cunoscut ca o persoană abonată la banul public, a fost dat afară din partid din cauza rezultatelor de la alegerile din 9 iunie, dar și din cauza lipsei de implicare, care a dus, implicit, la un procentaj sub scorul organizației argeșene a partidului fondat de George Simion. Numai că… acesta a depus contestație și a câștigat în instanță mandatul de consilier local.
În urma votului, pe primul loc s-a situtat PSD, care a obținut 20.019 de voturi (37,11%), aând nouă consilieri locali, fiind urmat de PNL cu 14.035 voturi (26,01%), cu șase mandate de alși locali. Lista este continuată de Alianța Dreapta Unită (USR+Forța Dreptei+PMP) care a fost girată de 10.255 de piteșteni (19,01%), obținând astfel cinci mandate, iar pe ultimul loc s-a aflat Alianța pentru Unirea Românilor, care a obținut 7.038 voturi (13,04%), procent care a adus formațiunii politice trei consilieri locali.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp