Exclusiv! Premierul Ludovic Orban – întâlnire cu directorul Dacia!

285
orban curtea de arges

Premierul Ludovic Orban va avea la sfârșitul săptămânii viitoare o întâlnire cu directorul Dacia! Primul ministru va veni la Mioveni, vineri,  22 noiembrie pentru a discuta cu Christophe Dridi despre nevoile colosului industrial.

Premierul Orban realizează importanța Uzinei Dacia la nivel național, și nu doar la nivelul Argeșului. În calitate de premier, și-a trecut în calendar o vizită la Uzina Dacia Renault. Foarte posibil, Ludovic Orban va discuta cu directorul Christophe Dridi despre doleanțele de ani de zile ale patronatului acestui colos industrial.

După cum se știe, conducerile franceze ale Uzinei Dacia au cerut insistent fiecărei guvernări din ultimii ani, realizarea autostrăzii Pitești – Sibiu. Reamintim că Dacia este unul dintre cei mai mari exportatori din România și că Valea Oltului, ruta pe care sunt obligate să meargă TIR-urile cu mașinile de la Mioveni, este de cele mai multe ori sufocată din punct de vedere al traficului.

Investitorul francez a atras atenția de nenumărate ori asupra costurilor de transport, ce înseamnă mari pierderi, și nu de puține ori au dat de înțeles că ar putea reloca producția din România în altă țară.

Orban a fost ministru al Transporturilor și mai mult ca sigur va aborda în discuția cu directorul Christophe Dridi și problema, ca urgență, a realizării de autostrăzi.