Exclusiv! Primar PNL exclus din partid din cauza colaborării cu Securitatea!

Primarul comunei Morărești și-a pierdut calitatea de membru al PNL Argeș după ce a fost declarat colaborator al Securității. Gheorghe Purcaru a devenit edil independent în urma ulterior ședințe a Biroului Politic Județean, în care s-a luat act de decizia instanței prin care acesta a fost “turnător” în perioada comunistă.

Curtea de Apel București a constatat în anul 2016 că edilul de la Morărești a fost colaborator al Securității. Soluția a fost dată de instanța amintită pe 9 mai, în dosarul deschis de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității care a avut ca obiect constatarea calității de lucrător/colaborator al securității în cazul lui Purcaru.

Soluția Curții de Apel București precizeaza următoarele: „constată că pârâtul a fost colaborator al Securității în sensul articolului 3 litera b din OUG nr. 24/2008”, articol potrivit căruia colaborator al Securităţii este persoana care a furnizat informaţii, indiferent sub ce formă, precum note şi rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii, prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Potrivit aceluiași articol, colaborator al Securităţii este şi persoana care a înlesnit culegerea de informaţii de la alte persoane, prin punerea voluntară la dispoziţia Securităţii a locuinţei sau a altui spaţiu pe care îl deţinea, precum şi cei care, având calitatea de rezidenţi ai Securităţii, coordonau activitatea informatorilor”.