Exclusiv! Primăria Municipiului Pitești a câștigat procesul cu Lea Internațional!

333

Primăria Municipiului Pitești a câștigat procesul cu Lea Internațional! După mai bine de 19 ani de procese, magistrații de la Tribunalul București au dat câștig de cauză administrației locale și au respins cererile de despăgubire în valoare de aproximativ 17 milioane de euro cerute de societatea bucureșteană, realizând un act de dreptate față de situația care a generat numeroase  probleme municipalității.

După 19 ani de procese, litigiul dintre primărie și Lea – la un pas de final

Acum mai mulți ani, Primăria Pitești a reziliat contractul cu firma Lea Internațional Impex, cea care trebuia să realizeze o groapă ecologică de gunoi. Deși s-au angajat că fac multe în domeniul gestionării deșeurilor, firma „a tăiat panglica de inaugurare” cu surle și trâmbițe după care nu a mai trecut prin zonă cu anii.

Nerespectarea contractului a dat mari bătăi de cap municipalității, astfel încât într-o ședință a Consiliului Local Pitești din 2011, pe vremea lui Tudor Pendiuc, s-a aprobat rezilierea contractului încheiat în 2000 cu firma Lea Internațional Impex București care prevedea realizarea unei gropi ecologice de gunoi.

A fost vorba de constatarea, mai mult, a unei stări de fapt, în condițiile în care contractul nu a fost pus niciodată în practică (depozitul ecologic construit la Albota fiind realizat cu bani europeni în baza unui proiect al SC Apă Canal 2000 SA Pitești).

Numai că Lea Internațional – care în ultimii 19 ani a deschis nenumărate procese împotriva Primăriei, solicitând ba daune, ba un teren de la groapa de gunoi în contul contractului neonorat.

La ultimul termen, din data de 6 ianuarie, magistrații de la Tribunalul București au decis să respingă cererea Lea Internațional.

Respinge cererea formulată de reclamanta Lea International Impex SRL în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Municipiului Piteşti şi Municipiul Piteşti, astfel cum a fost precizată, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul București, Secția a VI-a, sub sancțiunea nulității. Pronunțată astăzi, 06.01.2020, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței” se arată în minuta Tribunalului București.
Lea Internațional – o firmă care a funcționat ani de zile fără niciun angajat

La prima vedere, Lea Internațional Impex pare o firmă fantomă. Potrivit site-ului listafirme.ro. societatea bucureșteană a funcționat între 2007 și 2013 fără niciun angajat, iar din 2014 până în prezent, doar cu unul singur.

Mai mult, în perioada 2007 – 2018, Lea Internațional a înregistrat pierderi în fiecare an, acestea fiind cuprinse între 15.055 lei și 422.380 lei, iar în 2018 a acumulat datorii de 2.686.970 lei.