Exclusiv! Răscoală la Ştefăneşti! Primăriţa Jenica acuzată că nu dă banii Bisericii! “Ne dă ca la milogi”

137

Ştefăneştiul a ajuns un oraş în care primarul, apropiaţii şi aparatul de specialitate au ajuns să împartă banii după bunul plac. Preotul şi enoriaţii au cerut o sumă de bani pentru terminarea lucrărilor la biserica nouă, Consiliul a aprobat şi edilul Jenica Dumitru nu vrea să semneze pentru alocarea fondurilor.

Finalizarea bisericii, la mâna lui Dumnezeu

Popa Nistor, cum este recunoscut încă de pe vremea când era edilul localităţii, susţine că a depus devizul lucrării pentru terminarea turnurilor bisericii şi a acoperişului. Ba, mai mult, a avenit şi cu două variante pentru a cere bani pentru terminarea lucrărilor: una ieftină şi una mai scumpă. „Acest deviz a stat pe masa doamnei primar reprezintă devizul de lucrări la biserica de aici, inclusiv turnurile şi acoperişul. Are două variante, zicem noi cea scumpă cu tablă de aramă sau cu tablă comună. Noi acceptăm şi cu carton. Rezistă trei ani de zile şi uşor uşor o tăblărim. (…) Devizul era de 24 miliarde (lei vechi) şi am cerut reducere, cât putem noi să aducem, 5-10 miliarde” a spus Popa Nistor.

„Ni s-a dat ca la milogi”

Preotul Dumitru Nistor a cerut în repetate rânduri finanţare pentru a termina lucrările la noua biserică înainte de serbarea Centenarului Marii Uniri. Din nefericire, edilul Ioana Jenica Dumitru i-a răspuns, ba că lista de investiţii e prea mare, ba că nu există bani. Până la urmă, edilul a semnat că parohia să primească 10.000 lei, bani insuficienţi pentru a face ceva concret. „Am ceut şi ni s-a dat ca la chiori, ca la milogi, o sută de milioane lei vechi, pe motive că lista de investiţii a Consiliului Local este supraaglomerată şi bani nu sunt. Le-am atras atenţia că nu au luat în calcul veniturile şi s-ar putea să avem un excedent bugetar. Toată lumea a spus că mint. Am venit cu actele de la Guvern şi mi s-a spus că Ştefăneştiul are la prima rectificare bugetară”. Mai mult, primarul Ioana Jenica Dumitru ţine la sertar sumele de care sunt în „visteria” Primăriei Ştefăneşti. „Am venit în decembrie şi am vorbit cu dolmnul viceprimar şi i-au spus că este un excedent de 129 miliarde şi mi-a răspuns că nu are acces la date” a mai spus Popa Nistor.

„Le-a luat Dumnezeu minţile”

Consilierii locali au decis în luna decembrie să acorde suma de 640.000 lei pentru terminarea lucrărilor la biserica din localitate. De acolo şi până la virarea sumei ar fi fost un singur pas: acordul ordonatorului de credit, adică edilul Ioana Jenica Dumitru. Din câte se pare, aceasta refuză şi acum să acorde respectivii bani din cauza unui conflict cu Popa Nistor. „Consiliul Local mi-a aprobat în luna decembrie suma de 640 milioane lei vechi şi din 18 decembrie am stat pe scara Primăriei până în momentul în care au venit copii cu colindul. Sunt acolo 87 de persoane şi nu ştiu ce să facă. Râde lumea de noi. Le-a luat Dumnezeu minţile” a mai spus preotul.

Primăriţa Ioana Jenica Dumitru