Exclusiv! Revoltă la AJVPS Argeş! Vânătorii l-au luat cu asalt pe Istrătescu!

152

Vânătorii din Ştefăneşti au luat cu asalt în această dimineaţă sediul AJVPS Argeş. Aceştia îl acuză pe directorul Constantin Istrătescu că nu le respectă drepturile şi că refuză să pună în aplicare deciziile Asociaţiei. Mai mult, vânătorii acuză că pe fondul lor vin persoane străine şi vânează cu acordul lui Istrătescu. Discuţiile între director şi nemulţumiţi au durat aproximativ o oră, din care în majoritatea timpului Constantin Istrătescu le-a ţinut pledoarii despre statut sau despre şedinţe, dar când vânătorii au vrut să ia cuvântul, directorul nu prea îi mai asculta sau îi lua peste picior.

„Cei mari au hotărât, nu Istrătescu”

Treaba asta cu vânătoarea nu se face după ureche ci după nișt reguli clare. Există chiar o decizie la care fac apel nemulțumiții și anume o hârtie emisă chiar de asociație ce poartă numărul de înregistrare 1488/28.07.2017. Mai exact, AJVPS trebuie să respecte modul în care vânătorii își împart teritoriile în cadrul fondurilor de vânătoare. La Ștefănești sunt, teoretic, bine delimitate zonele în care pot primi aprobare pentru practicarea acestei pasiuni. Practic, însă, nu se respectă, iar primul care face acest lucru ar fi chiar Istrătescu despre care unii membrii ai Fondului de vânătoare Dârmănești, spun că dă aprobări cui nu trebuie și unde nu trebuie. Acest fond cuprinde și dealurile orașului Brătienilor doar că, prin zonă vânează, cu îngăduința directorului AJVPS și unii care ar avea la dispoziție, oficial, alte teritorii. Mai mult, vânătorii îl mai acuză pe Istrătescu că nu vrea să le mai elibereze autorizaţii cu toate că vânătoarea se face pe domeniul privat. „Nu ştiu ce obligaţii aveţi la acea persoană. De ce mă trimiteţi să vânez la Priboieni sau mai ştiu eu unde? Nu am cum să vânez pe 40 hectare. Mai mult, există viţă de vie, pomi fructiferi şi ne învinovăţesc că le ciuruim. Este inadmisibil! Îi acordaţi lui Osiac autorizaţie de vânătoare şi sâmbăta, şi duminica şi lunea. Aţi făcut abuz! Domnul Chiriloiu, domnul Oprescu, domnul Filip Georgescu, cei mari, au hotărât  nu Istrătescu. Îi daţi autorizaţie să se ducă marţea şi mie duminica. Eu ce mai vânez?” i-a reproşat un vânător lui Istrătescu.

Istrătescu: „Am înţeles că s-a supărat că nu dau autorizaţie. Să se supere, este dreptul lui”

După mai bine de jumătate de oră de pledoarie, Istrătescu a început să ia şi problema vânătorilor în serios. Acesta le-a aruncat vânătorilor câteva articole din statut, a dat citire unui proces verbal al unei şedinţe a AJVPS şi a aruncat vina ulterior pe delimitările de fond făcute. „Fondul de vânătoare nu l-am proiectat eu. Nu ştiţi ce înseamnă legea. Nu sunteţi singurul oraş din lumea asta unde trece limitp de fond în jumătatea comunei. Urma să mă întâlnesc cu domnul preşedinte, dar a avut o problemă şi s-a amânat. Am înţeles că s-a supărat că nu dau autorizaţie. Să se supere, este dreptul lui. Este dreptul meu să îmi apăr salariatul care semnează hârtia. În procesul verbal Istrătescu a făcut propunerea să rămână fondul aşa” a spus Istrătescu. După întâlnire, vânătorii nu au primit un răspuns clar ci doar au fost aburiţi de directorul AJVPS Argeş.