prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Exclusiv! Se construiește un bloc în curtea Hanului Gabroveni!

Un nou bloc ar putea fi construit la numai 17 metri de Hanul Gabrovenilor, potrivit unui proiect care va fi rediscutat în ședința din această lună a Direcției Județene pentru Cultură Argeș. Un dezvoltator imobiliar a pus ochii pe unul dintre cele mai vechi monumente istorice din Pitești, și a cerut un aviz pentru construirea unui imobil cu regim de înălțime S+D+P+2E+3 retras.  Inițial, proiectul a fost pus pe pauză de către membrii comisiei DJC Argeș, aceștia solicitând în luna decembrie aprobarea planului urbanistic de detaliu pentru această investiție.

CITEȘTE ȘI: DESFĂȘURARE DE FORȚE ÎN ZONA NORD-L-URI! ZECI DE MAȘINI AU ÎNCONJURAT BLOCUL!

„Faza DTAC se va prezenta numai după aprobare PUD. Studiul istoric va formula recomandări cu privire la integrarea zidului fostului grajd și vestigiilor arheologice. Se vor respecta retragerile specificate în PUD. Se vor realiza variante de integrare volumetrică în sit” se arata în decizia comisiei din luna decembrie.

Devoltatorul a revenit cu documente, iar, astfel, proiectul va fi rediscutat. Rămâne de văzut dacă va obține avizul pentru construirea blocului de trei etaje în apropierea impunătorului monument istoric.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs