prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Exclusiv! Vot buclucaș pentru desemnarea unui nou primar în Argeș!

Comuna Vlădești a rămas în cursul zilei de ieri fără primar după ce prefectul Radu Perianu a semnat ordinul de încetare al mandatului înainte de termen al edilului Cristian Dică Hristu în urma unei condamnări definitive. Marți, când a fost dată sentința definitivă de către Curtea de Apel Pitești în dosarul în care Dică Hristu a fost acuzat de infracțiuni la regimul silvic, localitatea nu avea viceprimar de aproximativ doi ani. Vicele a avut și el, la rândul lui, probleme în justiție după ce Agenția Național de Integritate l-a găsit în stare de incompatibilitate după ce soția sa a încheiat un contract cu Primăria Vlădești.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ. COPILE DIN CENTRE DE PLASAMENT – DROGATE ȘI OBLIGATE SĂ SE PROSTITUEZE!

O parte din consilierii locali au aflat chiar din materialul publicat în exlusivitate de Obiectiv de Arges despre condamnarea definitivă a edilului Hristu, iar în cursul serii de joi a fost convocată o ședință extraordinară de consiliu local pentru desemnarea unui viceprimar care, ulterior, să preia atribuțiile de primar.

În cursă s-au înscris doi condidați: unul de la PNL și unul de la PSD (cele două formațiuni politice având câte cinci consilieri din numărul total de 13). A venit momentul votului, au fost făcute buletinele de vot s-au numărat, iar la sfârșit totul a dat cu virgulă. Candidatul liberal avea șase voturi, iar cel social-democrat… tot șase. Se pare că un ales local s-a emoționat și a acordat votul său ambilor candidați.

Astfel, procedura a fost reluată, iar liberalul Leonard Șerban a fost ales viceprimar cu un scor de 7 la 6, iar după semnarea ordinului de încetare al mandatului  de primar al lui Cristian Dică Hristu, acesta a preluat atribuțiile de primar.

De precizat este faptul că Șerban nu este pentru prima dată la cârma Primăriei Vlădești din postura de vice cu atribuții de primar. Hristu a mai avut probleme cu Agenția Națională de Integritate și a mai fost suspendat din funcția de primar în mandatul precedent.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs