Executorul Eugen Fieraru, după gratii de sărbători

Eugen Fieraru își va petrece sărbătorile în spatele gratiilor. Fostul executor judecătoresc a încercat să joace o ultimă carte pentru a fi eliberat, dar magistrații de la Curtea de Apel Pitești au decis să îi respingă contestația la executarea celor cinci ani și patru luni de închisoare. Fieraru a fost condamnat în 2015, alături de avocatul Mihai Cocaină pentru înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave şi tentativă de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave.

Verdict: Fieraru rămâne închis

Fostul executor judecătoresc a contestat decizia magistraților de la Curtea de Apel București, unde a fost condamnat la închisoare pentru mai multe capete de acuzare. În schimb, judecătorii de la Pitești au decis să îi respingă cererea și să îl țină în continuare în închisoare. „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatorul Fieraru Eugen, în prezent deţinut în Penitenciarul Mioveni, privind executarea sentinţei penale nr. 4/F/15.01.2015 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul nr. 1725/2/2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 433/A din 25.11.2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Obligă contestatorul la 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului din oficiu, în sumă de 130 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu contestaţie. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 14 decembrie 2016, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” se arată în decizia magistraților.

Facturi și chitanțe emise fără acoperire

Eugen Fieraru împreună cu avocatul Mihai Cocaină „au constituit o asociere infracţională prin care au urmărit obţinerea de sumei totale de 26.436.603,09 lei, prin inducerea în eroare a funcţionarilor unor agenţii bancare din Bucureşti, Sibiu şi Piteşti şi a reprezentanţilor S.C. UZINELE SODICE GOVORA S.A. Planul în baza căruia inculpații doreau să obţină aceşti bani viza demararea unor proceduri de executare silită a unor creanţe, reprezentând cheltuieli de judecată stabilite de instanțele civile în favoarea inculpatului Bălan Sergiu Florin, creanţe ale căror valori (între 11,15 lei şi 25.194 lei) erau în mod vădit disproporţionate faţă de valoarea cheltuielilor de executare. În acest scop, inculpaţii au emis facturi şi chitanţe pentru sume de bani care nu aveau acoperire în realitatea obiectivă, în cadrul unor proceduri de executare silită, cu titlu de aşa-zise cheltuieli de executare, cheltuieli care derivau şi se succedau dintr-un proces în altul, după un principiu „tip carusel”, după cum se arată în rechizitoriul DNA.   

Alex Vlad

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.