prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Există o limită de viteză în parcări? Toți șoferii trebuie să știe!

Șoferii sunt obligați să nu depășească o anumită viteză în parcările magazinelor sau ale hipermaketurilor, potrivit codului rutier aflat în vigoare. Spre exemplu, în zona de acces într-un mall sau magazin, unde există pericol de accidente, se poate impune o limită de viteză de 5 km/h.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE DE NEDESCRIS ÎN PITEȘTI! TÂNĂRĂ MOARTĂ ÎN STRADĂ! A LĂSAT PE DRUMURI O FETIȚĂ DE 3 ANI!

„În zona pietonală, semnalizată ca atare, conducătorul de vehicul poate intra numai dacă locuieşte în această zonă sau prestează servicii publice „din poartă în poartă” şi nu are altă posibilitate de acces. Acesta este obligat să circule cu viteza maximă de 5 km/h, să nu stânjenească ori să împiedice circulaţia pietonilor şi, dacă este necesar, să oprească pentru a permite circulaţia acestora”, se stabilește prin Art. 159 din legea 195/2002.

Așadar, șoferii, dar și administratorii acestor spații sunt obligați să respecte această limită de viteză și să circule cu atenție sporită în zona respectivă, potrivit șoferidinromania.

De asemenea, în cazul unui accident produs în parcarea unui magazin, se aplică aceleași reguli ca în cazul unui drum public. Dacă în incident au fost implicate doar două vehicule și nu a fost nimeni rănit, poate fi încheiată o constatare amiabilă. Dacă există victime sau avarii grave, este necesară prezența poliției.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.